ObradovićM. Ilić

Konferencija za štampu Dobrice Veselinovića i Vladimira Obradovića, održana je ispred prostorija Starog dvora zbog zabrane ulaska novinarima.

Konferencija koja je trebala da započne u 12 sati u prostorijama Starog dvora održana je ispred ulaza jer novinari nisu pušteni unutra, a  Veselinović i Obradović, su rekli da će, kao šlanovi Privremenog organa današnjoj sednici postaviti pitanje zbog čega to nije bilo omogućeno.

Veselinović i Obradović su se obratili i ispred koalicije „Srbija protiv nasilja“, a povodom održavanja treće sednice Privremenog organa grada Beograda.

Oni su se osvrnuli na način funkcionisanja privremenog gradskog organa, za koji tvrde da nije javan u meri u kojok je to potrebno.

Istakli su promenu poslovnika, u kojoj je navedeno da rad nije javan već da se sa javnošću komunicira putem saopštenja.

Osim toga, naveli su niz primera trošenja javnog novca u stranačke avrhe i zarad kampanje.

Kako kažu za reklamiranje na bilbordima predviđeno je 100 miliona dinara, od kojih je do kraja godine predviđeno da se iskoristi 40 miliona, što je, prema rečima Obradovića „cena jedne magnetne rezonance“ za koju čeka 5000 građana.

Osim toga Veselinović je istakao da su od 176 tačaka na dvenom redu privremenog tela prioritet dobile čišćenje tepiha u predškolskim ustanovama i odluke koje se tiču meteoa, dok „23 hiljada dece ne zna da li će otići u vrtić u ponedeljak“.

Obradović je rekao da će se upravo protiv toga boriti, i da im je cilj omogućavanje učešća građana u upravljanju gradom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari