Novo lice Srbije: Sedmi jul je dan žalosti zbog početka bratoubilačkog rata

Ostavite komentar


  1. Hajde da krenemo od terminologije, ako ih je ubio nije mogao da ih opljačka već pokrade. Kako ste utvrdili da ih je pokrao? Koliko im je uzeo? I, po vama, da li 9. maj da bude dan žalosti?

  2. Dokle smo mi stigli, to je strasno! Ovi politikanti koji bez znanja, sposobnosti i bilo kakvog morala prosipaju „pamet“ i zaludjuju decu, samo da bi BOGATO ziveli na njihovoj grbaci, stvarno su prevrsili svaku meru.

  3. Potpuno saglasan.Treba ga proglasiti danom žalosti.Lopovi i secikese pucali u izbor naroda.

  4. Koji ste vi licemerni snobovi. Poznato je da je Srbin uvek ljubio žandarme, a ovi , gde god su stigli, darivali narod. Revolucionare nazivate ljudskim talogom, njihovu borbu protiv fašizma, borbom protiv interesa srpskog naroda. Svi vi pucate od patriotizma i rodoljublja, a pred nosem vam otimaju i truju Srbiju.

  5. parandilovicu probudila te je sluzba ti zandarmi su sluzili okupatorima

  6. Taj dogadjaj nema blage veze sa borbom protiv okupatorskih snaga. Ubio je dva zandarma koji su tu bili po zadatku da obezbede red i mir na Ivanjdamskom vasaru. Ljudi ni krivi ni duzni. To je bio napad pripadnika KP Jugoslavije na Drzavu i Kralja. Pocetak rusenja dinastije Karadjordjevic i dolazak komunista na vlast.

  7. Odavno Srbija nije antifašistička već četnička i kolaboracionistička!

  8. Kao se Srbija promenila i radikalizovala u zadnjih par godina. Sa svim ovim novim radikalima Hitler bi bio pobednik .

  9. Dakle Zikica Jovanovic Spanac je terorista dok je Gavrilo Princip sta?

  10. Ovo samo da unreš od smeha, ništa više. Nije ni vredno komentara.

  11. Не „кварите“ историју, Седми јули је Дан устанка и тако треба и да остане!

  12. Koliko znam ovde je Španac ubio nemačkog slugu. Gde su tu Srbi?

  13. Tako je Miloše, to originalna verzija događaja. A komunjare to iskoristili da prikažu kako su protiv fašizma a ubili dva Srbina. To isto danas radi Vučić.

  14. Da ste malo čitali znali biste da „bratoubilački rat“ nije počeo 1941., nego još 1929. kad je kralj Aleksandar uveo diktaturu, zabranio stranke (znači svako političko organizovanje i delovanje), i počeo da proganja i hapsi (a neke i likvidira) političke neistomišljenike (ne samo komuniste). Šta je to nego početak građanskog rata (zovite ga „bratoubilački“, ako hoćete)? Ono što je došlo desetak godina kasnije, samo je nastavak tog rata drugim tj. svim sredstvima…

Ostavite komentar


Politika

"Kako verovati nekome kome ne veruju ni njegovi birači": Profesor Oliver Tošković o pozadini protesta protiv iskopavanja litijuma 7

„Kako verovati nekome kome ne veruju ni njegovi birači“: Profesor Oliver Tošković o pozadini protesta protiv iskopavanja litijuma

Protesti protiv iskopavanja litijuma i šire mape potencijalno novog rudarenja po Srbiji se vezuju za ekologiju i pitanja zdrave životne sredine, iako su problemi iza njih dublji i vezani su za (ne)funkcionisanje države Srbije. Naime, ma koliko da nas brinu pitanja životne sredine, a naravno da bi trebalo da nas se tiču, jednostavnije rešenje bi bilo da se obratimo nekoj nadležnoj instituciji - kaže za Danas Oliver Tošković, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.