Novosadska opozicija: SNS koalicija osvojila 25,8 odsto u Novom Sadu i ima većinu odbornika 1Foto: A. Latas/Danas

Novosadska opozicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ koja je prema konačnim rezultatima Gradske izborne komisije objavljenim danas osvojila 21 mandat, žaliće se sudu na ovu odluku i konačne izborne rezultate.

„Opozicione liste su i u ovako neregularnim uslovima, prema zvaničnim rezultatima GIK, pobedile u svim delovima grada, osim prigradskim naseljima. Opozicija je pobedila u centru, Limanima, Sajmištu, Podbari, Telepu, Grbavici i većim delovima Detelinare i Novog naselja, dok su stranke okupljene oko SNS pobedile u prigradskim naseljima ostvarivši za osam hiljada glasova lošiji rezultat nego u decembru prošle godine“, saopšteno je iz opozicije, prenosi N1.

„GIK je bezočno odbio sve naše argumentovane prigovore i pravdu ćemo potražiti na sudu žalbom na takozvane konačne rezultate izbora za Skupštinu Novog Sada koje je Gradska izborna komisija objavila. Mi dobro znamo da je većinski Novi Sad protiv ovakve gradske vlasti i naša borba za oslobođenje Novog Sada će biti nastavljena“, dodaje se u saopštenju.

Prema zvaničnim rezultatima GIK, lista „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ osvojila je 87.791 glas, što je 25,8 odsto od ukupnog broja birača kojih u Novom Sadu ima 339.223, ali prema odluci GIK ima 58% mandata u Skupštini grada Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari