Novosadska opozicija: Sprečićemo proglašenje lažnih rezultata u korist SNS 1Foto: Screenshot/Instagram/Kreni-promeni

Opoziciona lista „Udruženi za slobodan Novi Sad“, koju čini 12 stranaka i pokreta, optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da organizuje manipulacije preko agencije Ninamedia koja, po njihovim navodima, vrši anketiranje glasača na lokalnim izborima sa namerom da u 20:15 javnost izvesti o lažnim izbornim rezultatima u tom gradu.

„Upozoravamo da su jedini validni rezultati izbora oni koje proglasi Gradska izborna komisija, a ne nekakve agencije koje su vezane za budžet grada Novog Sada dobijajući preko njega unosne poslove“, navedeno je u saopštenju.

Pozvali su glasače da ne učestvuju u „takozvanim anketama jer je to prevara u svrhu propagande SNS“ i dodali da će sprečiti takvu izbornu manipulaciju.

Koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ čine Srpska koalicija NADA (Novi DSS, POKS), Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret za preokret, Građanski pokret Bravo i Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari