Novosti: Vlada i SPC formiraju tim za zaštitu srpske duhovne baštine na Kosovu i u regionu

Ostavite komentar


  1. Obavezno u tim ubacite Marka Djurica. Kakva bi to bila expertska grupa bez dvorske budale?

    1. Bravo i napravite ekspertski tim sa Vladikama Pahomijom i Kacavendom i obavezno Presednik Vucic i Premijerka , Imace taj tim podrsku cele gey populacije

  2. Koja vlada? Nepostojeća, polumrtva? I do sad se vodilo računa o baštini u regionu, osim Kosova gde je sve naopako, a posebno briga Srbije o ljudima i baštini.

    1. Isto tražio i Adolf 1938g ali posle ljubavnog pisma iz Vatikana promeni mišljenje.Drugo ovo nije pravoslavna džamahirija.Treće SOC je satanistička religija po starom zavetu.

  3. Dakle, trebalo je da prođe „samo“ trideset godina od raspada Jugoslavije, da bi se u Srbiji neko setio da formira „tim za zaštitu srpske duhovne baštine“. Pa dobro. Bolje ikad nego nikad.Ali koji su zadaci i način ostvarenja tih zadataka i u kom roku, kako bi se postigao željeni cilj i moglo sa sigurnošću reći: „Srpska duhovna baština je sačuvana“

  4. Znaci vlast je konacno priznala da je Kosovo i Metohija otudjeno, cim se srpsks bastina u pokrajini stiti kao u drugim republikama.
    Eto koliko nam je trebalo da saznamo kako smo tacno pobedili NATO 1999. Godine i koliki je Slobodan Milosevic patriota i heroj.
    Ovakav ishod moguc je samo kad umre domacin, a NASLEDNIK je totalna nistarija, koji da bi jeo, pio, i bez ikakvog razloga putovao po celom svetu prodaje najlepsi komad po komad zemlje koju je nasledio.
    Imaju li barem istoricari casti da zabeleze istinu koju od nas tako uspesno kriju svi oni politicari koji su se sa Milosevicem udruzili i pomazu mu i danas da se ne otkrije njegova veleizdaja. Ali, po Krivicnom zakoniku kazna za POMAGANJE U KRIVCNOM DELU VELEIZDAJE identicna je kao i za izvrsenje istog. Svi koji su bili na visokim pozicijama vlasti u Srbiji od 1991. Do danas morali bi da odgovaraju. Sram Vas bilo izdajice.
    Valjda ce jednog dana biti neka hrabrija generacija Srba koja ce sve te nistarije koje su izdale narod i drzavu Srbiju staviti na ISTORIJSKI STUB SRAMA. I oduzeti im svu imovinu ma gde ona bila. I proganjati njihove potomke ma gde oni bili.Jer, svi oni ne zasluzuju da tako lagodno, bez rada i bogato zive, na nogatstvu stecenom na krvi i suzama proteranih i ubijenih Srba iz Hrvatske, BIH, Sa KIM. Moraju biti kaznjeni na isti onaj nacin kao sto su njihovi preci proganjali kraljevsku porodicu Karadjordjevic posle Drugog svetskog rata. Ta druzina nistarija upropastila nas je toliko da se za 100 godina ne mozemo oporaviti. I procerdala Veliku pobedu Vojske Kraljevine Srbije u Prvom svetskom ratu. Svojim veleizdajnickim delommoni su amnestirali fasiste sirom sveta za njihov zlocin. I zato.ne zasluzuju nista, cak ni oprostaj.
    P s. Samo bez cenzure i botovskog prekrivanja sadrzaja

  5. A šta je sa Srbima u Albaniji i njihovom duhovnom i kulturnom baštinom?

  6. Jeli ima neko ko nije propagator ili bot da mi objasni kakve veze je imala drzava Srbija ili bilo koja crkva u Srbiji sa recimo Cetinjskim manastirom i
    kojeg je izgradio osnivac Crne Gore Ivan Crnojevic 1484. godine, izdao pove;ju o onivanju Crnogorske pravoslavne Crkve, manastir je inace uvek bio i sada je vasnistvo opstine Cetinje? U vreme kada je gradjen niti je postojala crkva u Srbiji niti Srbija i niko ga ni u Srbiji nije zvao Srpski manastir nego Crnogorski i pravoslavni.

    1. Short answer: tadasnja Crnogorska Pravoslavna Crkva nije dobila autokefalnost, a ni tomos kasnije u 19 Ili 20 veku , kao Srpska Pravoslavna Crkva (autokefalnost u 13. veku, a tomos u 20. Velu). Bugarska, Grcka i Rumunska Pravoslavne Crkva su istim redosledom kao i SPC krenule, dok „Hrvatska“ i „Makedonska“ nisu. Neko je bio vredan, a neko lencario, sta drugo reci.

  7. Albanski ili hrvatski sovinisti samo mogu da zinu od cudjenja na ove srbofobne komentare, ni oni sami ne bi znali da napisu mnogo sto sta se ovde moze procitati.

  8. Trebalo vam je 20g da isplanirate Tim…ajde sto see tice politicara,Ali sta je crkvi trebalo …

  9. napravite vi tim kako da nam se vise dece radja i da ta deca ostanu ovde.napravite tim kako ljudima dole kao i ovde da olaksate zivot i da ih podsticete i pognete da radjaju vise dece.tako se pametno osvaja teritorija a ne ratom i migom 29.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.