NPS: Klinički centar u Kragujevcu i dalje bez rekonstrukcije 1Foto: Z. S. M.

U svetlu najava predsednika Republike Srbije da će se konačno rešiti liste čekanja u zdravstvu koje se odnose na operacije, kao i obećanja da će država nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo, Narodni pokret Srbije u Kragujevcu postavlja pitanje šta je sa, po ko zna koji put, najavljenom rekonstrukcijom Kliničkog centra u Kragujevcu.

Godinama se Kragujevčani, podsećaju oni, „obasipaju” informacijama o rekonstrukciji Kliničkog centra, pri čemu izostaju konkretni pomaci po tom pitanju.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Mirsad Đerlek, izjavio je „da se očekuje početak radova na rekonstrukciji i izgradnji Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac na proleće 2025. godineˮ. Takođe, u svom izlaganju, i Vučić je izjavio da, citiramo, „uskoro kreće Klinički centar Kragujevac”, navode oni u svom obraćanju javnosti i medjima..

Ono što je činjenica je da Klinički centar i dalje nije rekonstruisan, a da vlast godinama uverava građane kako samo što se „nije krenulo sa njegovom rekonstrukcijom”.

– Dakle, dok se vlast hvali rekonstrukcijom i izgradnjom nekih drugih zdravstvenih ustanova, naš Klinički centar ostaje zaboravljen. Klinički centar je nepravedno zapostavljen, čime je ugrožena zdravstvena zaštita ne samo Kragujevčana, već blizu 2 miliona pacijenata koji se u njemu leče. Kao što je Kragujevac zanemaren od strane ove vlasti po nizu pitanja, tako se marginalizacija odnosi i na zdravstvenu politiku, pri čemu je slučaj našeg Kliničkog centra pravi primer, ističu iz GrO NPS Kragujevac.

Po njihovim rečima „Na kraju, moramo priznati da se plašimo već ustaljene prakse našeg predsednika i naprednjaka da u gradovima gde su nicali novi stadioni, istovremeno padali plafoni deci na glavu u školama, a domovi zdravlja i bolnice prokišnjavale”.

– Nadajmo se da će, u slučaju Kragujevca, „dragi nam“ predsednik bar jednom razmišljati o prioritetima i potrebama građana, a ne o svom rejtingu i procentima podrške, zaključuju iz Narodnog pokreta Srbije – Kragujevac u svom saopštenju, dodajući za kraj „opet, niko nije toliko naivan…”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari