NPS povodom sednice Skupštine Valjeva: Lažno pozivanje na dijalog o rudarenju litijuma 1foto: M.M./ATAImages

Narodni pokret Srbije (NPS) je danas ocenio u saopštenju da vlast na čelu sa Srpskom naprednom stranko (SNS) javno poziva na dijalog o rudarenju litijuma, ali da je stvarnost potpuno drugačija – da vlast beži od bilo kakvog razgovora što ilustruje današnjim prekidom zasedanja Skupštine Valjeva.

PS smatra da „predsednik Aleksandar Vučić, zapravo, ide okolo i poziva predstavnike opozicije i ekoloških organizacija na sastanak na kojem bi se razgovaralo o rudarenju litijuma, a onda iskoristi priliku da kaže kako niko neće da razgovara, već da opozicija i ekološke organizacije zloupotrebljavaju ljudski strah“.

Naveli su da je današnja sednica Skupštine Valjeva najbolji dokaz da naprednjaci nisu zainteresovani za bilo kakav razgovor i da je javno pozivanje na dijalog „samo farsa i predstava za građane“ jer je „sednica Skupštine grada Valjeva koja je trebalo da bude danas sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda prekinuta jer nije usvojen dnevni red, iako su sednici prisustvovala 44 od ukupno 51 odbornika“.

NPS navodi da je koalicija opozicionih stranaka „sVAnuće – Ujedinjeno Valjevo može“ koja ima trećinu odbornika u Skupštini Valjeva, inicirala sednicu sa tačkom dnevnog reda „Donošenje Deklaracije o zabrani eksploatacije rude litijuma i bora na teritoriji grada Valjeva“ i da je za usvajanje dnevnog reda glasalo 17 odbornika te koalicije i jedan odbornik iz pokreta Branimira Nestorovića.

„Protiv nije glasao niko, a uzdržanih nije bilo, tako da je sednica zaključena, a ovakvo ponašanje odbornika SNS pokazuje da nemaju nameru da zastupaju interese grada i građana koji su im to pravo poverili, već isključivo interese svog mafijaškog kartela“, piše u saopštenju NPS.

Većina odbornika vladajuće partije u Valjevu je pokazala da „njihova zalaganja za dijalog i rešavanje važnih pitanja u institucijama ove države nisu iskrena, već da je to samo performans za njihove glasače“, piše NPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari