„Obistinjuje se da ćemo ih juriti po ulicama“

Dragoljub Bakić i Dušan Petričić za Danas

Ostavite komentar


  1. Zaboravili ste još jedan „flaster“: babe u Toplom Dolu, koje su motkama odbranile osnovno ljudsko pravo na vodu. „Nikad više neću nogom kročiti u Pirot“ – reče investitor, a mi mu odgovaramo da ga niko nije ni zvao.

  2. Žao mi je što nisam znala za promociju književnog prvenca knjiž.Vesića. Došla bih iz NS da ga vijam.. Dozlogrdili su i Bogu i ljudima.

  3. Mogu da shavtim da se nekome dopada ili ne dopada danasnja vlast, ali ne mogu shvatiti i opravdati da nekoga, ma ko to bio, jure po ulicama grada. Gospodo, vlast smo izabrali, mi, dopadalo se to nekome ili ne. Prosla , dansanja ili buduca vlast u Srbiji je sasvim ista mi nemamo moralne predispozicije da radimo posteno i vredno kao sto se radi u naprednim kapitalistickim drustvima (radio 20 god u inostranstvu). Bivsi, sadasnji i naravno buduci politicari su krali, kradu i krasti ce. Borite se za sebe, svoj zivot i napredak, ne za druge, pogotovo ne za drzavu bilo kakva da je.

      1. Gresite Mladene, ja ne trpim ja napredujem jer ne zavisim od drzave nego od svog obrazovanja i svoje sposobnosti, ne sposobnosti drzave da mi zivot ucini lepsim.

        1. Nije sporno da li napredujes, vec kakvim tempom napredujes. Da li ti je nekada palo na pamet sta bi postigao-la u nekoj drugacijoj atmosferi. Izadji van granica Srbije, pogledaj i prosetaj, pa se vrati ako ti se ne dopada nesto. A ako da? Niske kriterijume imas sto se mene tice, nije poenta snaci se u bilo kakvom okruzenju…

      2. A sta planirate? Da bijete nekoga, da ga gadjate kamenjem?
        Puna usta demokratije, puna glava nasilja.

    1. Prethodna vlast nam je dozvolila da izaberemo ove, ali sad oni ne dozvoljavaju da se izjasnimo da li ih zelimo jos uvek. Na sledecim izborima nece glasati gradjani vec Pink, Hepi, RTS, Informer, Allo, mesni narezak, pasteta, ulje, secer, radno mesto, strah, nemastina, nemoc, beznadje, premor… Vama je to isto? Meni nije a izgleda ni njima. I Hitler je dosao na vlast izborima a onda unistio sistem uz koji se popeo kao nepotrebne merdevine.

    2. Pa Milance,ono je vid borbeprotiv lopuzaiz vlasti i mafije,dok narodu ne dosadi isti taj narod ce da ih makne makar silom kao i sloba

    3. Slazem se da je vlast izabrana, ali se nikako ne slazem da su sve vlasti iste. Ovo sto danas posmatramo i zivimo je nesto dosta jedinstveno. Nemaju sve generacije priliku da zive pod autoritarnim rezimima. Danasnja vlast mozda krade i laze kao sve ostale ali je jedinstvena u tome sto nam ne dopusta da slobodno disemo punim plucima, razmisljamo i slobodno razmenjujemo misljenja. Fali SLOBODA.
      U februaru 1933. godine nacisti su spalili Rajhstag i za to optuzili komuniste i iskoristili trenutak kako bi zabranili sve politicke partije osim, naravno, nacisticke. Zatim su u aprilu te iste 1933. godine spaljivali knjige u ime ozdravljenja nacije unistavanjem unutrasnjih i spoljasnjih degenerisanih neprijatelja, stranih placenika i domacih izdajnika.
      1938. godine zapocet je otvoren progon onih koji nisu smatrani patriotima.
      Sve ovo se moze polako prepoznati u raznim izjavama, delima i aktivnostima od strane sadasnje vlasti i njenis sledbenika. Zato ova vlast nije kao one prosle.
      BOJKOT je ipak kao jedan od vidova gradjanske neposlusnosti opravdan i sada pozeljan. Ne jer ce promeniti vlast, ne, to ce potrajati, taj proces ce potrajati vise godina i nemojmo se zavaravati vec se naoruzajmo strpljenjem i hrabroscu da se se suocimo i suprotstavimo nehumanom i necasnom.
      Svi kao jedan, Crveni Orkestar

    4. Nismo ih mi izabrali. Izabrani su , to je tačno ali pod krajnje sumnjivim okolnostima. I izabrani su da vladaju po zakonu a ne da rade šta im padne na pamet i da uzurpiraju grad i državu za svoje potrebe. To što ste se vi snašli bez obzira na stanke u državi je lepo i dobro za vas ali nema veze sa opštim dobrom za do kojeg nam je valjda svima stalo

    1. Jel ona štangla po glavi u Kruševcu napad, ili kontranapad? Pitam da znam koju recku da pribeležim evidencije radi.

  4. Mora tako. Štetočine se isteruju na razne načine, jedan je jurnjava. Nek Goka Vesić bude srećan što nije mišomor.

  5. Da li je Vesić izdržao zatvorsku kaznu zbog dezerterstva??? Ili, ko ga je oslobodio???

    1. To to nekome pretiš? Slobodno, to je kod vas sasvim logičan i normalan sled stvari. Ali i znak slabosti i straha. Opravdanog!

  6. ima jedna veoma bitna sitnica
    da je srbija prva po količini oružja u narodu!

    1. Još da nema straha od upotrebe. To bi bila istinska neposredna demokratija na autohtoni srpski način. Sad ih ima sad ih nema – dok ne opstanu oni koji vrede. Prosto ko pasulj.

  7. Tek će da im se sve vraća polako ali oštro.pljačka penzionera.pljačka OSI gle drskosti da članovi porodice koji su teški i validni nisu članovi porodičnog domaćinstva već su volšebno izbrisani iz zakona i danas Vijke krcka njihovu invalidnost.
    Tuđu negu im umanjuju,ukidaju povlastice ,kao da je Srbija već podeljena na feude jer nisu ista pravila .Beograd ono što ima to mi u unutrašnjosti možemo sanjati.a radi se o istim povredama ,odvajaju vojne i civilne invalide i jedni i drugi su nepokretni kao moj sin koji je Quadriplegija.invalidi plaćaju TV taksu jer nisu vlasnici strujomera već njihovi roditelji koji jedini brinu o svom sinu.

  8. Evo šta na je poručio Dušan Kovačević:

    „… On je kazao da bi one koji pominju „duge cevi“ u zemlji gde je gradjanski rat tokom Drugog Svetskog rata odneo više srpskih života nego što ih je neprijatelj uzeo, „vakcinisao protiv besnila“, jer su „očigledno šetali po mrazu sa mokrom glavom“.

    Da se zna da prepoznajemo mizeriju frustriranih likova.

  9. samo tako i nikako drugacije moze da se resi ova OKUPACIJA koja traje 30 godina

  10. Sve ove uzurpatore na vlasti i u opoziciji(biveše radikale, socijaliste i komunisti), po kratkom postupku na preki sud! Zbog urupavanja ugleda i države naroda srpskog. Sa njima procesuirati i petokolonaše i prevrtljivce po Srbiji i kosovsko-metohijskoj oblasti iz redova srpskog naroda, kao domaće izdajnike!

  11. treba da ga jure.i svakog ko dodje u beograd i ponasa se ko da je beograd njegovo vlasnistvo.stop primitivizmu.

  12. Opet mi ne dozvoljavate da kažem svoje.
    Pa ja ne pišem ono što vi očekujete već ono šta mislim.

    Nešto brzo ukloniste ovaj nakaradni članak sa naslovne strane. Ajde kažite šta je u pitanju.

    Prenesite autoru i misliocima da postoji odgovornost za igovorenu reč.
    Da se zna.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.