Obradović: Ako mogu da menjaju izborne zakone, mogu i da odlože izbore

Ostavite komentar


  1. O čemu govori G. Boško Obradović. Hteo bih da vas pitam gospodine Obradoviću vama izgleda odgovara da se izbori odlože to je vama cilj?

    1. Imenjače, o čemu ti pišeš, da li si uopšte pročitao izjavu? Šta je sporno? Ako pred izbore smanjuju cenzus, onda može i Boškov predlog! Još je naveo dva primera.

    2. Ovaj put je Bosko sto posto u pravu. Ovo je ocigledan mamac za sitne stranke da ucestvuju na izborima, te da tako ne uspi bojkot.

    3. Ma koja promena izbornog zakona u izbornoj god. To nikada nije bilo.Ma neka spuste cenzus na 1 posto.Koga se bre ovi osioni,bahati plase?Ne vide nikog.Izbori su reseni samo je pitanje dana kada ce da budu i da saopste rezultate.

    4. ne pričajte makar šta. menjanje izbornog zakona u izbornoj godini je ravno državnom udaru. ako je na to spreman a ne želi da nam da normalne izbore onda je jasno gde diktator želi da ide.

  2. B.Obradovic je Vucic iz mladjih dana. Utrkivanjem u „patriotizmu“ sa AV male su mu sanse.. Neka nadje bolji metod svrgavanja „blizanca“ mu sa vlasti.

  3. Narod, ceo narod jedva čeka da izadje na ulice. Ali ne sigurno ne sa ovima, ovi tad bolje da se sklone…tj.pobegnu…

  4. Kako bre samo SNS i SPS a gde je tu Šeki;Miša,Čanak;Čeda, Zavetnici i sl. Zalosno je što nas demokratiji uči jedna Makedonija, Austriju kao primer ne bih ni navodio….Ma bice sve u redu i izbora i igara za raju, samo gubimo vreme,mladi odlaze ali kajacemo se na tenane.

  5. E, Bosko, Bosko…

    Demagogija do smrti? Zalosno je sto se bavis politikom, ne znas ni kako si orjentisan.

    Vizija – naredni izbori. Hoces da bojkotujes, pa ti smanjenje cenzusa ne odgovara. Sta ce biti na sledecim izborima, ako odlucis da izadjes? Imas li 5%?

    Seti se kako je uveden cenzus – 2000-te, glasanjem u skupstini (i to od strane DOS-a, a kao protiv-usluga SPS-u za raspisivanje republickih izbora), ukinute su izborne jedinice i uveden besmislen cenzus od 5%.

    Ovim su prakticno unistene lokalne, ne-manjinske stranke – koje su mahom i anti-rezimske… Lupas gluposti… Cenzus i treba da bude ~3%, ali treba da bude i vise izbornih jedinica. I to ne ‘srbijanski’ – Srbija, Lazna Drzava Kosovo i Vojvodina, nego tako da se izvrsi decentralizacija umesto sadasnje situacije…

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 10

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.