Obradović: Dveri kritikuju konkurencija iz opozicije i dokoni pojedinci sa društvenih mreža 1Foto: FONET/ nenad djordjevic

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da su kritike na njegov račun povodom učešća na sastanku državnog vrha Srbije i delegacije Republike Srpske, proizvod „botovske akcije konkurencije iz opozicije“, a delom i „rezultat hejterske dokonosti pojedinaca sa društvenih mreža“.

On je za Nova.rs kao „dokaz zlonamernosti kritičara“ ocenio da niko nije konstatovao da su na taj sastanak otišli sa delegacijom Republike Srpske koju su činili njihova vlast i opozicija, a ne sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da je taj sastanak na temu ugroženosti RS trajao više od tri sata.

„Čak se na svim slikama, koje je vlast namerno objavila u cilju izazivanja sukoba u opoziciji, vidi da stojim sa predsednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem i predsednikom njihovog parlamenta Nedeljkom Čubrilovićem, ali je to nekako moralo biti prećutano u medijima, jer bi onda bila potpuno druga poenta događaja“, naveo je lider Dveri.

On je rekao da mu je „jasno“ da taj pokret „smeta“ zato što nisu pod kontrolom i što ne pripadaju ni sadašnjem ni bivšem režimu, a kako je dodao Dveri se nikome nisu prodale i nemoguće je napraviti paralelu između njega i bivšeg opozicionara Aleksandra Šapića.

„Dveri nikada nisu promenile svoj program i izdale svoja uverenja, niti su se prodale za bilo koji lični i stranački interes. Ne vidim sličnosti sa Šapićem, jer niti sam bio član Demokratske stranke, niti sam sada član Srpske napredne stranke. On je kao i mnogi drugi simbol kontinuiteta vlasti, bez obzira na političke promene, a mi se protiv toga borimo“, naveo je Obradović.

Komentarišući navode nekadašnjih članova Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da se ne može praviti jedinstvo sa mafijom, i Miroslava Aleksića – da svako ko sedne na kanabe sa Vučićem to radi iz interesa, Obradović je rekao da nikada nije pravio jedinstvo sa mafijom, niti da je sedeo na bilo čijem kanabetu, a da će vreme pokazati ko je prava opozicija.

„Moje kolege iz pokojnog Saveza za Srbiju trebalo bi prvo pitati zašto nema Saveza i ko ga je ugasio i u čijem interesu. Кo je prava opozicija pokazaće vreme, jer biti prava opozicija nije samo boriti se protiv ove vlasti, već protiv kompletnog korumpiranog sistema“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari