Obradović: Dveri neće pozvati građane da izađu na referendum o izmeni Ustava 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Srpski pokret Dveri će pozvati sve građane Srbije da ne izlaze na referendum koji pokreće Narodna skupština u kojoj nema opozicije, jer taj referendum kao i aktuelni skupštinski saziv nisu demokratski – kazao je za Danas Boško Obradović, predsednik Dveri.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da bi reforendum o promeni Ustava, u delu o pravosuđu, trebalo da se održi 16. januara, naredne godine.

On je, za TV Pink, naveo da je plan da se 25. novembra u Skupštini usvoji Zakon o referendumu a 30. novembra tekst amandmana na deo Ustava koji se menja.

Obradović kaže da bilo kakav predlog vlasti za promenu Ustava o kom nije bilo javno rasprave u Skupštini i na medijima ne može biti stavljen na referendum, jer građani mogu da se izjašnjavaju samo o onome o čemu su informisani, a ne da im se nešto nameće.

– O promenama Ustava ne zna se ništa u sadašnjem medijskom mraku. Referendum ima smisla samo ako imamo slobodne medije i parlamentarnu demokratiju, što kod nas trenutno nije slučaj – zaključuje Obradović.

A predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac za Danas je rekao da građani treba da izađu na proteste a ne na referendum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari