Obradović: Naprednjaci će veoma teško formirati novi saziv parlamenta u Čačku 1foto Miloš Tešić/ATAImages

Nekadašnji lider Dveri Boško Obradović ocenio je da će naprednjaci veoma teško formirati novi saziv gradskog parlamenta u Čačku „na osnovu pokradenih izbora“ i da će opozicija ukoliko institucije stanu na stranu krađe i nepravde, morati da se bori i van institucija, uz pomoć građana.Obradović je za današnji list „Nova“, govoreći o lokalnim izborima u Čačku, naveo da opozicija neće prihvatiti nameštene rezultate kao i da traži da „vlast prizna izborni poraz i mirno se povuče“.

„Da bismo pokazali maskimalno jedinstvo, ozbiljnost i spremnost na formiranje nove vladajuće većine nakon smene aktuelne vlasti, pet opozicinih izbornih listi su se udružile i dogovorile oko zajedničkog kanidata za gradonačelnika Čačka. To je ugledni čačanski advokat Ivan Ćalović, koji je kao nosilac liste Grupe građana ‘Istina i čast’ ostvario najbolji rezultat u opoziciji“, rekao je Obradović.

On je ocenio i da je opozicija u Srbiji „izvršila kolektivno političko samoubistvo“ i da je najgora stvar koju je ; mogla da uradi ta da se podeli oko izlaska na junske izbore ili bojkota.

Obradović je naveo i da se na predstojećoj Skupštini Dveri neće kandidovati na mesto predsednika, kao i da će ostati aktivan i dati maksimalnu podršku novom rukovodstvu te stranke.

Komentarišući kampanju za iskopavanje litijuma u Srbiji, Obradović je kazao da se u narodu „oseća“ da to pitanje postaje od najvišeg političkog značaja i neka vrsta simbola „novog pokreta otpora“.

„To je postalo pitanje da li smo država ili kolonija, da li imamo pravo na zdravu sredinu ili ćemo služiti kao deponija stranih multinacionalnih kompanija“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari