Obradović: Nas Vučić preprodaje da bi ostao na vlasti 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se oni koji su preživeli ’90-godine prošlog veka sada nalaze u situaciji da gledaju uživo kako njihova deca odlaze i da su u takvoj situaciji lažni izbori otrov.

Obradović je u emisiji Utisak nedelje na TV Nova S rekao da predsednik Srbije „Aleksandar Vučić ništa nije uradio sam, već da to umesto njega sprovode neki drugi, zbog čega mora da se postavi pitanje odgovornosti i tih ljudi“.

„Nas Vučić kao samozvani predsednik stalno preprodaje, malo Rusima, malo Nemcima, malo Kinezima, samo da bi ostao na vlasti. Moramo da se obratimo i biračima Srpske napredne stranke, oni su naše komšije, oni ne vole Vučića ali ga se plaše“, kazao je Obradović i dodao da bojkot izbora pod takvim uslovima ima za cilj da se izbori i za te ljude.

Dramski pisac Nebojša Romčević je rekao da je za njega „Vučić prošlost kao kad na tavanu nadjete staru stvar pa ne znate čemu služi“, a da će gradjani očekivati od svakoga ko će nakon njega doći na vlast „da ponudi potpuno nov koncept upravljanja državom, da niko nije iznad pravde i da je cilj države da iz svog stanovništva izvuče sve najbolje“.

„Mi nemamo institucije nemamo sudstvo, mi imamo samo jednu fantazmagoriju koja je proglašena za nacionalni projekat. Mislim da će bojkot biti samo hvatanje zaleta kada ćemo doći u jednu tačku kada ćemo prekinuti sa političkom adolescencijom. Nekažnjivost nakon silaska s vlasti je garant korupcije. Političar mora da se plaši naroda, a ne obrnuto“, kazao je Romčević.

On je rekao da je za njega „najveća briga nije ko posle Vučića već šta posle Vučića“.

„Pitanje je da li mi kao država imamo kapaciteta da se dignemo iz ovog blata u koje smo pali. Odsustvo institucija, pravde, budućnosti, samo jedna agonija za preživljavanjem. Imamo li snage da se dignemo iz pepela kako se nikada nismo dizali, da izadjemo iz političke adolescencije. Narod mora prestati da traži lidera i vodju i da preuzme odgovornost“, kazao je Romčević.

On je rekao da ga situacija sa nepostojanjem institucija u kojoj se Srbija sada nalazi podseća na stanje iz Prvog svetskog rata, tokom povlačenja preko Albanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari