Obradović optužio Tepić i "prozapadnu opoziciju" za "ping-pong" s vlašću, Narodnu pozvao na saradnju 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović optužio je poslanicu SSP-a Mariniku Tepić da se samoproglasila za predsednicu skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje istine o masovnim ubistvima 3 – 4. maja. Njegov predlog za to mesto biće neko iz državotvorne opozicije, a za to će zatražiti i podršku poslanika Narodne stranke.

„Predložiću da predsednik skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje istine o masovnim ubistvima 3-4. maja bude iz državotvorne opozicije (NADA-Zavetnici-Dveri), koja zajedno ima 28 narodnih poslanika, i zatražiti podršku kolega iz Narodne stranke sa kojima zajedno imamo 40“, napisao je Obradović na Tviteru.

Uz tvit je podelio i intervju Tepić za novine „Nova“, te je optužio za propagandu.

„Ovako izgleda jedna druga propaganda koja se nameće umesto Vučićeve. Sama sebe proglasila za predsednika Anketnog odbora koji još uvek ne postoji. Кako, sem ako nije u pitanju dogovor sa vlašću? Dosta više! Ni bivši ni sadašnji režim, ni Vučić ni Marinika! Hoćemo treći put i izbor!“, poručio je.

On je naveo i da su „kolege iz prozapadne opozicije već su imale ovlašćene za dve tačke dnevnog reda prethodne skupštinske sednice, što im je direktno vlast omogućila“.

„Ako sada dobiju i predsednika Anketnog odbora, nema više sumnje da rade u dogovoru sa vlašću, sa ciljem eliminacije Patriotskog bloka“, navodi lider Dveri.

Dodao je da je u pitanju „ping-pong“ između vlasti i ‘prozapadne opozicije’.

„Dokle više ovaj ping-pong između vlasti i prozapadne opozicije? Pazite, Marinika Tepić se već predstavlja kao predsednik skupštinskog Anketnog odbora za utvrđivanje istine o masovnim ubistvima 3/4. maja, koji još uvek nije ni formiran! Кo ju je izabrao na tu funkciju? Naprednjaci?“, zapitao se Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari