Obradović: Režim se bavi skrivanjem tragova koji od Belivuka vode ka vrhu vlasti 1BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se vladajući režim trenutno ne bavi borbom protiv organizovanog kriminala već sakrivanjem tragova koji vode od kriminalne grupe Veljka Belivuka ka njihovim političkim šefovima u vrhu vlasti.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da „izbegavanje nadležnih državnih organa da se obračunaju sa političkim mentorima Belivukove kriminalne grupe govori o tome da se oni trenutno ne bave borbom protiv kriminala i korupcije već sakrivanjem tragova koji vode do vrha aktuelne vlasti, pri čemu je očigledno da svi kriminalni putevi vode ka Nebojši Stefanoviću i Aleksandru Vučiću“.

„Zašto svi visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS), koji svakodnevno govore o vezama kriminalne grupe Veljka Belivuka sa mnogima iz vrha vladajuće stranke, još nisu izgovorili nijedno konkretno ime? Zašto potpredsednik SNS (Miloš) Vučević ne kaže ko su ta dva ministra iz Vlade Srbije koja su Vučiću radila o glavi“, upitao je Obradovič.

On je pitao i zašto poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović ne imenuje, kako je rekao, „one iz vrha SNS-a koji su imali Vučićevu naklonost a onda se besramno i nezakonito obogatili“, a ocenio je da je „ključno pitanje“ kako predsednik SNS (Aleksandar Vučić) misli da se izvuče iz političke odgovornosti za postavljanje“ tih kadrova na ključna mesta u državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari