Obradović: Rodoljubi izađite i glasajte protiv promene Ustava i Vučića 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Srpski pokret Dveri pozvao je danas „srpske rodoljube“ da izađu na referendum o promeni Ustava, zakazan za 16. januar naredne godine, da zaokruže ne i tako istovremeno glasaju i protiv vlasti Aleksandra Vučića.

„Pa gde ćete veću motivaciju“, poručio je građanima predsednik Dveri Boško Obradović, u obraćanju medijima ispred zgrade Skupštine Srbije, naglasivši da bojkot referenduma samo pomaže Vučiću.

On je najavio da naredne sedmice počinje zvanična kampanja Dveri protiv promene Ustava i to sa konferencijama za novinare u „širem ustavobraniteljskom pokretu“, planirane su tribine, stručni okrugli stolovi i završna konvencija u Beogradu.

„Ovo je jednopartijska izmena Ustava, u nedemokratskim uslovima, bez mogućnosti da se čuje glas protivnika promeni Ustava. Moramo oboriti ovaj pokušaj promene Ustava“, rekao je Obradović, navodeći da eventualnu promenu Ustava treba odložiti za vreme posle izbora i za neku buduću demokratsku Skupštinu.

On je ocenio da se Ustav menja po „naredjenju komesara iz CK u Briselu“ i upitao „šta je sledeće ako prodje promena Ustava na ovakav način“.

„Da li vlast namerava da izbaci preambulu sa Kosovom iz Ustava, naseli migrante, uvede kovid propusnice 24 časa, obaveznu vakcinaciju“, upitao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari