Obradović: Tužiću svakog ko me nazove fašistom

Ostavite komentar


  1. Ja kao zestoki kriticar lika i dela doticnog ,mogu da kazem da on striktno tumaceci politicku teoriju nije fasista ,u ostalom kao ni Vucic . Medjutim,problem je da je pokret na cijem je on celu ,ima ideologiju koja je srodna fasizmu .Krajnje desna stranka,ksenofobicna,autoritarna, ciji lider govori da podrzava Ravnogorski pokret Draze Mihailovica,koji je uzgred izvrsio genocid ili nesto slicno tome nad Muslimanima u Srbiji .Ali,doticnom ne smeta jer su oni bili anti-fasisticki pokret,sto uzgred nije tacno ,bili su delimicno anti-fasisti a tokom drugog dela su bili kolaboracionisti .I onda , neko ko kaze da podrzava cetnicki pokret ,u kojem je bilo osvedocenih fasista i koji ima pokret koji ima vrlo problematicnu ideologiju,anti-civilizacijsku cak ,on je zgranut kad ga neko nazove fasistom . A ni to ne moze da sroci u jednu recenicu,nego opet pominje Srbiju i Srbe i kao lik iz citata Semjuel Dzonsona ,oblaci plast patriotizma iza kojeg se uglavnom nista dobro nije skrivalo

    1. Sta vi imate protiv pokreta Draze Mihailovica prvog ustanika protiv fasizma u porobljenoj evropi? Da je srece da su ostali oni a ne dosli komunisti, bilo bi nas puno vise, bili bi parlamentarna monarhija sa 800 godina tradicije iza nas….

    1. Da,treba da pusti samo istomišljenike,je’l tako?Pa,nemoj onda da se žališ na Pink.

  2. Uprkos njegovom ponasanju, koje je neotesano i veoma primitivno, uprkos njegovom neznanju, kada je politika u pitanju, smatram da je gospodin Obradovic apsolutno u pravu. Mislim da mnogi ljudi, koji ga nazivaju nacistom ili ne znaju sta znaci taj pojam, ili ga tako etiketiraju samo na osnovu mrznje koju prema njemu osecaju. Treba da ih tuzi i da im naplacuje to njihovo neznanje a kazne koje ce placati nazvao bih kjednim imenom „taksa na gluparinu“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.