Obradović: Tužilaštvo će odbaciti krivičnu prijavu protiv mene i članova Dveri 1Obradović ispred tužilaštva Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Lider pokerta Dveri Boško Obradović izjavo je danas da će tužilaštvo odbaciti krivčnu prijavu koju je policija podnela protiv njega i još tri člana tog pokreta, u kojoj ih sumnjiči za nasilničko ponačanja prilikom nedavnog incidenta kod Skupštine Srbije.

„Međutim, tužilac se pokazao kao veoma ažuran kada se radi o opoziciji i goni nas četvoro iz pokreta, dok u njegovoj fioci već dugo stoje brojne ktrivične prijave koje sam zbog korupcije i kriminala podnosio protiv funkcionera iz vrha vlasti“, kazao je Obradović novinarima neposredno nakon saslušanja u tužilastvu.

On je, govoreći o događajima od 8. maja ispred Skupštine Srbije, naveo da su predsatavnici Dveri samo koristili svoje pravo na politički protest zbog kršenja Usatava.

Prema njeg recima, incident su izazvali Marjan Rističević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i još neki poslanici vlasti koji su probali „da prodju kroz nas, ali mi nismo fizički reagovali, već samo verbalno“.

On je kazao i da se samo priča o pocepanom sakou Rističevića, „što nema veze sa pripadnicima Dveri, jer je njega skupštinsko obezbedjenje štitilo sve vreme“.

„Stalno se zamenjuje teza. Stalno se govoro o tom pocepanom sakou, dok imamo pocepanu državu, pocepane medije, pocepano pravosudje zahvaljujući ovoj vlasti“, rekao je Obradović.

Ponovio je i da se neće pozivati na poslanički imunitet, podestivši da njemu mandat i onako uskoro ističe.

Obradović je kazao da će tužilaštvo u narednoj fazi saslušati kao oštećene Marijana Risticevića i Zlatibora Lončara.

Obradović: Izlazak dela opozicije na izbore na Vračaru neozbiljan postupak

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je izlazak dela opozicije na lokalne izbore na Vračaru neozbiljan postupak, navodeći da će svako snositi političke posledice za ono što radi.

„Neozbiljno je da 25 dana pre izbora izlaze iz bojkota i učestvuju na njima“, kazao je Obradović novinarima.

On je ocenio kao posebno neozbiljno to što se Vračar proglašava srcem Srbije, najvažnijom opštinom u Srbiji, „političkom pričom u kojoj se nešto brani“.

„Valjda branimo i sve druge opštine podjednako“, kazao je Obradović.
Prema njegovim rečima, Srbija je u nedemokratskom sistemu i protiv toga se treba boriti bojkotom.

Obradović je rekao kako je uveren da će građani prepoznati da su stranke koje su ostale u bojkotu principijelne i da će se to videti u nekom budućem izbornom ciklusu.

„Savez za Srbiju (SZS) je jedistven u bojkotu i tu se ništa nije promenilo“, kazao je Obradović.

On je naveo da će SZS aktivni bojkot sprovoditi preko društvenih mreža, a zatim i kroz propagandni materijal.

„Ićićemo na teren po Srbiji, razgovaraćemo sa gradjanima i deliti propagandni materijal“, kazao je on.

Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića i Nova stranka Zorana Živkovića najavile su da će zajedno izaći na lokalne izbore na Vračaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari