Obradović: Vučić nema ovlašćenja da pregovora o statusu Kosova, treba uključiti Rusiju

Ostavite komentar


  1. Od zla gore.
    Kosovo je predata srpska teritorija u ruke medjunarodne zajednice kumanovskim sporazumom.
    Teritorija je PREDATA, potipsana je predaja i napustena je od strane republike srbije i njenih insititucija te je postala medjunarodni protektorat.
    Recite ljudima vise sta je potpisano, i bavite se narodom na kosovu i njegovim izbavljenjem odatle.

    1. Ako je S.Mil

      Tačno je da je Srbija predala teritoriju KiM u ruke međunarodne zajednice (UN) i da je taj deo naše teritorije postao međunarodni protektorat. Predala je KiM UN a ne Šiptarima, uz najvišu moguću garanciju (tapiju) da je ta teritorija deo Srbije (R1244 UN).

      1. Проћитајте ту резолуцију, па се јавите, Драгане!

        1. A STO TI MOZDA SI BIO U KUMANOVO NA POTPIS. TO SU PRODALI EKIPA NA CELU SA TADICEM I ZIVKOVICEM AKO NISTE ZABORAVILI

      2. @Dragan…Gde se u rez.UN 1244 pominje Srbija?Kakav je to protektorat koji ima svoju Skupštinu,poslanike ,Vladu,ministre,predsednika,premijera,ROSU,albanske carinike na Jarinju,Brnjaku,Merdaru,Beloj Zemlji…? I to je srpska teritorija koju Srbija ne kontroliše.Sad možete da skoknete do Prištine i da tamošnjim „privremenim“vlastima predočite srpski Ustav i rez.1244 a oni će da se potresu na najjače i pasti u belu penu,odreći se onog što su do sada ostvarili,dobrovoljno!

  2. Kad god pomislis da je Obradovic dosao sebi i kultivisao se u adekvatnog politicara on te zaseni svojom gluposcu i podseti da ce uvek biti onaj koji nikad nece biti pravi.

  3. O statusu Kosova neće odlučiti ni Vučić, ni Obradović, ni Rusija, ni EU, niti Amerika. O tome će odlučiti građani Srbije. I tu je kraj.

    1. @Jovan…O čemu će da odlučuju građani Srbije koji na Kosovu nemaju nijednu granu vlasti?! I da nešto,kao,“odluče“ ne verujem da bi to tangiralo kosovske Albance koji su ostvarili svoj strateški cilj-nezavisnost od ustavno pravnog poretka Srbije.

  4. Tzv kosovo priglasilo nezavisnost 2008.godine kad se niko iz vlasti u Srbiji nije bunio, a fakticki od 1999.godine nemamo pravni poredak na KiM. Za sta onda optuzuju Vucica da ce potpisati?

    1. Prvo, laž je da od 1999. godine ne postoji pravni poredak Srbije na KiM. Sve do 2013. godine kada je Vučić potpisao Briselski sporazum, što znači punih 14 godina od rata na KiM i punih 5 godina od kada je „Kosovo“ proglasilo nezavisnost, na severu KiM je važio isključivo pravni poredak Srbije i Šiptari tamo nisu mogli ni da primirišu. Državu Srbiju je sa KiM proterao upravo Vučić. Uostalom, sve i da je tako kako ste napisali o čemu to Vučić u Briselu već godinama (7 punih godina) pregovara i šta ga to pritiskaju da potpiše? Ako su prethodnici već predali KiM i ako mi tamo više nemamo ništa zašto Zapadu treba Vučićev potpis da bi „Kosovo“ primili u UN i druge međunarodne organizacije i da bi ga priznala druga polovina sveta koja ga sada ne smatra državom?

  5. S.Milosevic je svojim potpisom o kapitulaciji Srbije /jun 1999 ,Kumanovo/ resio „status“ sada nezavisnog i susednog Kosova, ali se svi prave da im to nije poznato. U Briselu se razgovara o modalitetima saradnje Srbije i Kosova, a ne o statusu Kosova, koji je odavno vec resen.

    1. Upravo tako. Status Kosova je rijesen, a sad se pregovara o modalitetima saradnje izmedju Srbije i Kosova. Kosovo je predao Slobodan Milosevic u Kumanovu jos 1999. godine kada je izdao Srbiju. Sada svi bacaju krtivicu na pregovarace, trenutno na Vucica. Iako je Vucic diktator, ipak se trudi da rijesi saradnju Srbije i Kosova i u tom pravcu mu treba pomoci. Niko nece pitati Obradovica za priznanje.

      1. Koliko puta i na koji način vredi kometarisati besmislice koje pišete? Vredi li to uopšte raditi? Ako je status „Kosova“ rešen još 1999.godine kada ga je „predao Slobodan Milošević u Kumanovu“, zašto 20 godina nakon toga od Vučića traže da ga Srbija prizna ili bar da pristane da postane član UN i drugih međunarodnih organizacija? Kad je nešto vaše vi lepo uzmete papire i odete u katastar (SB UN) da upišete vlasništvo (postanete član UN) i nije vam potrebna nikakva dozvola i saglasnost komšije.

        1. @Dragan R***Kako je nešto „vaše“ a tamo nemate nijednu granu vlasti,zakonodavnu,sudsku,izvršnu? Nemate ni većinsko stanovništvo lojalno Srbiji?Možda je i Bondstil srpski.

  6. Za Rusiju ima vremena kada ce da se ukljuci .prvo da se prikazu ovi koji su nelegalno osvajali KiM i od kojih je sve krenulo . Da je Obradovic sedeo u Skupstini i da je samo ovo govorio i da je polse izasao na izbore presao bi cenzus , ali on ima neke demode fazone koji su prevazidjeni kao ono sa televezijom, pa sa vesalima, onda ga je malo upropastio i onaj Skat , uvevesi ga preko terase u Skupstinu pa…. sve se to pamti i ostaje negde . Drugo on je covek u godinama kada mu ne prilice neke politicke nasilnicke igrice koje su bezvezne a pogotovu one koje ugrozavaju bilo ciji mir bilo gde kao i druge ljude , sve se moze ali na drugaciji nacin, sa uvazavanjem tudjeg misljenja i rada ali neprestanim ne slaganjem ako se oko necega nema isti stav . Danas je najvaznije da Srbija ima mir a ko voli da se bije neka zakaze tabacinu sa protivnikom politicarem a sve ostale da ostave na miru. Hoce preko naroda koji treba da se bije izmedju sebe da se dodje na vlast , pa stvarno to ne ide. Zasto bi se neko tukao za nekoga . Sve mogucnosti ste imali i borbu u Skupstini i borbu u medijima i njavazniju borbu na izborima i sada neko hoce da padne krv na ulici izmedju sirotog naroda . Nema smisla.

  7. Obradović je ponovo uspeo sebe da prevaziđe u iznošenju gluposti.

  8. Kosovo je po zvanicnoj rezoluciji 1244 SB bas na bazi Kumanovskog sporazuma pod protektoratom UN i teritorijalno pripada matici Srbiji i zato svi na Zapadu zele nase priznanje.Zar ste toliko neuki i nepismeni.

    1. @dejan+++U rezoluciji 1244 se nigde ne pominje Srbija već SRJ!

        1. @Jeretik…Znači da je Srbija pravni naslednik i svih dugova SFRJ?

  9. Ko o čemu, Boško o priznanju Kosova. Kao da ga nervira činjenica da to Vučić nikad neće uraditi.

    1. Veljko prijatelju, odmah da ti poželim dobrodošlicu medju većinski narod ove zemlje, koji ne voli Vučića. Istina je, malo sam preuranio, ali račanam da si pošten čovek koji drži do reči i principa, tako da verujem da će Vučić izgubiti tvoju podršku, ako izneveri tako velika, tvoja očekivanja i ipak prizna Kosovo.

  10. Kosovo je po zvanicnoj rezoluciji 1244 SB bas na bazi Kumanovskog sporazuma pod protektoratom UN i teritorijalno pripada matici Srbiji i zato svi na Zapadu zele nase priznanje.Zar ste toliko neuki i nepismeni.Molim objavite,nema nista sporno.

    1. @dejan***Hajde da se nasmejemo da šala ne propadne!!!

  11. Ako ne pregova predsednik Srbije o statusu Kosova, ko ce drugi. Ne vidim razlog, zasto bi to uradili Rusi umesto nas

  12. Posetio je Nemacku i Bundestag pre 7 mesci , mora da su mu tamo malo namignuli pa sve ovo radi .

  13. Da se Obrad i Djilo brinu za narod i Kosovo nebi divljali ulicama kada je predsednik otisao u francusku i uoci ovih pregovora u Briselu. Sto dajete ovoliko prostora ovakvim glupim izjavama ovog coveka

  14. Zasto bi se Rusija ukljucivala u razgovore kada joj Vuciceva vlast vec sluzi kao sredstvo obesbedjivanja njenih interesa na Balkanu?Zar preko Srbije Rusija ne vrsi stalne pokusaje destabilizacije rezima u Crnoj Gori i Makedoniji?
    Zar se preko Dodika ne vrse miniranje BiH a time Balkana i EU?
    Niti Vucic moze da prizna nezavisnost,niti da pregovara o statusu,zbog onih 5000 ucesnika u ratovima na Kosovu koji su pocinili zlocine(u Srbiji zivi pojedinacno najveci broj ratnih zlocinaca u Evropi po glavi stanovnika,)niti moze u EU,niti moze da se pomiri sa susedima,niti moze da prizna pogresnu politiku iz devedesetih.Pa sta moze?“Podanici su budalu proglasili za spasoca“,a sada taj „spasilac“ pravi budale ceo srpski narod i medjunarodnu zajednicu.

  15. Politička glupost …..Boško
    Obradoviću …Samo nam još Rusi fale …..treba nam stav gradjana Srbije…koji su trebali putem Skupštine ..da ovlaste svog pregovarača o Kosovu …u Briselu.
    Ustav republike Srbije.. nikako ne sme biti zaobidjen u međunarodnim pregovorima .
    Zato Boško ..oslobodi nas ne pravnih ideja …i privrženosti Rusiji..Samo nam još Putin fali …i ko kod..
    Pitanje za Vas Boško..dali smo mi ..Srbija samostalna država ..ili Ruska gubernija !?
    ..

  16. Politička glupost …..Boško
    Obradoviću …Samo nam još Rusi fale …..treba nam stav gradjana Srbije…koji su trebali putem Skupštine ..da ovlaste svog pregovarača o Kosovu …u Briselu.
    Ustav republike Srbije.. nikako ne sme biti zaobidjen u međunarodnim pregovorima .
    Zato Boško ..oslobodi nas ne pravnih ideja …i privrženosti Rusiji..Samo nam još Putin fali ..?.
    Pitanje za Vas Boško..dali smo mi ..Srbija samostalna država ..ili Ruska gubernija !?
    To je alfa za nekoga ko se bavi politikom….i za Vas Boško Obradoviću!?
    ..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.