Naša kampanja je zasnovana na sloganu „I Kosovo i Rusija“, koji nas podseća na koji način, s kim i preko koga možemo da vratimo Kosovo. Samo s Rusijom se možemo održati na burnim talasima iskušenja međunarodnih pritisaka, nikako drugačije.

 Sve ostale zemlje, čiji predstavnici sad paradiraju Srbijom, od nas ucenjivački traže odricanje od Kosova i Metohije – kaže za Danasovu „Izbornu groznicu“ Nemanja Šarović, zamenik predsednika SRS i drugi na izbornoj listi „Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj“.

Šarović ističe da „jedino radikali mogu obnoviti nacionalni i kulturni identitet srpskog naroda i jedini imaju ne samo pravo već i hrabrost da predstavljaju sve nepravedne žrtve tranzicije“.

Kakav izborni rezultat očekujete?

– Mi se stavljamo u službu svog naroda i osluškujemo njegove muke, želje i potrebe. To nas jedino zanima. Kao što ni dosad nismo prodali veru za večeru, tako nećemo prodati ni svoje principe zbog „marketinških poena“ u izborima pretvorenim u društvenu igru. Izbori su šansa za naš narod da u parlamentu ponovo dobije srpske radikale, ojačane Obrazom i Našima. Ako nas narod bude prepoznao kao svoje predstavnike, to je i dobar znak za budućnost Srbije.

Kakve ste savete i poruke dobili od lidera SRS Vojislava Šešelja iz Haga?

– Mi se dogovaramo oko svih naših poteza i akcija. Doktor Vojislav Šešelj je čovek ogromnog političkog iskustva, ali, istovremeno i obrazovani intelektualac i visokomoralna ličnost, i nikad ne bi pristao da žrtvuje milimetar srpskih i narodnih interesa zbog ma kakvog pritiska ili nepristojne ponude.

Zašto ste odlučili da se udružite sa predstavnicima Obraza i Naših?

– Kada je narodu teško i kada se pritisci na sve nas pojačaju do nepodnošljivosti, tada se moraju udruživati sve političke opcije spremne da nikada ne odustanu od odbrane otadžbine i svog naroda. U sadašnjem trenutku, ali i godinama unazad, to su baš ove naše tri organizacije. Probaćemo da zajednički probijemo medijsku blokadu i da se ponovo čuje jasan srpski glas u svoj ovoj pijačnoj buci i politikantskom metežu.

Šta mislite o navodima da su u pitanju ekstremističke organizacije?

– Srpski neprijatelji će uvek sve istinski srpske organizacije nazvati „ekstremističkim“, sve iskrene vernike“fanaticima“, a sve one koji ne žele u Evropsku uniju – „zaostalim primitivcima“. Za njih su, izgleda, dobri samo oni poslušnici koji će se spremno diviti njihovim lažima i besmislicama. Kada je reč o srpstvu, odbrani narodnih interesa i bratskom savezu sa Rusijom – tu nema i ne sme biti nikakvih kompromisa.

S kojim strankama bi radikali mogli u postizbornu koaliciju?

– Mi već imamo svoj bratski otadžbinski savez i zajedno ćemo odlučivati o našim budućim potezima nakon izbora. Otvoreni smo za saradnju sa svim strankama koje su protiv ucena Evropske unije, za povratak Kosova u okvir Srbije, za društvo socijalne pravde u našoj zemlji i za trajno strateško okretanje Rusiji kao našem glavnom savezniku i trgovinskom partneru.

A s kim nipošto SRS ne bi mogla da sarađuje?

– Sa svim strankama koje striktno ne ispunjavaju uslove iz mog prethodnog odgovora.

Na vašoj listi kandidata za poslanike nalaze se i kćerka Zorana Krasića i sin Vojislava Šešelja. Zašto je to urađeno i bojite li se optužbi za nepotizam?

– Nepotizam, da bi to zaista bio, mora da bude vezan za neku nezasluženu korist i otimanje iz državne kase. U ovom slučaju toga nema, jer kada smo mi u pitanju, to je uvek pre povezano sa žrtvom i rizikom nego s nekakvim dobitkom.

Od Biroa do minimalca

Da li su tačni navodi da se nalazite na Birou za nezaposlena lica?

– Onog trenutka kada se nisam odazvao pozivima i ponudama da pljunem na sebe i napustim Srpsku radikalnu stranku, ja sam potpisao i svoj ugovor sa Biroom za nezaposlene na kome sam bio od 2012. do pre par meseci. Sada sam, hvala Bogu, na minimalcu, kao i pola Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari