Od 2012. usaglašenost sa 99 pala na 64 odsto

Posebno privlači pažnju to što Srbija u avgustu nije podržala deklaraciju koja se odnosi na situaciju u Siriji, odnosno u Alepu, kojom je EU snažno osudila eskalaciju nasilja
Analiza usaglašenosti Srbije sa spoljnopolitičkim deklaracijama i merama Evropske unije

Ostavite komentar


  1. Ljudi moji, pa zar vi zaista verujete da će nas Toma i Vucic uvesti u Evropsku uniju, pa to je nemoguća misija, priča za malu decu.

  2. @Filip,
    da su samo Toma i Vucic problem. Ali prakticno sve vlade od podnosenja zahteva pridruzivanju Uniji su bile jako malo zainteresovane za uvodjenje EU normi. Jedina motivacija svih tih politicara je odugovlacenje i koriscenje EU fondova. A politicari to cine jer znaju da ovaj narod nije zainteresovan prilagodjavanju. Za vecinu jedini interes za EU su fondovi i mogucnost zaposlavanja u EU. Naravno i evropske plate. Ali svi znaju da se one nece poboljsati dok se ne promene mentalitet a to se nece desiti za sledecih nekoliko generacija. Tako da u sustini politicari se prilagodjavaju narodu.
    Ni za EU ne bi bilo dobro da Srbija postane clan. Sa cestim potecijalnim sukobima sa Rusijom i Kinom Srbija bi bila trojanski konj unutar EU.

  3. Pa to je zasluga druge Srbije i belih listica, Vesna Pesic -Ovo je vlada Cercil-DeGol-za vladu Vucic-Dacic.

  4. Daleko bilo da pravdam Vođu i PreCednika i da sam od mutiranih radikala i jedne sekunde očekivao da nas zaista (u)vode u EU, ali ovaj otklon u "usaglašenosti" između EU i Srbije koji je opisan u tekstu, nije njihova krivica, nego se EU (pod naredbom Velikog brata preko bare) od 2012. do danas potpuno bezumno, i po sebe neverovatno kontraproduktivno, ostrvila na Rusiju i jako zaoštrila mnoge stavove.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.