Od danas i elektronsko potpisivanje Sporazuma sa narodom

Ostavite komentar


  1. Sajt nije čitak jer su nabili grb u pozadinu. Dalje u prvoj tački fali link ka dokumentu vezan za zajedničke uslove opozicije vezano za izbore. Pokažite taj dokument jet to nije videlo 99% ljudi. Omogucite da narod piše svoje uslove jer je ovo malo sve onako uopšteno. Bilo bi fer da svaku tačku obrazložite sa Kako ? Kako ćete vi to sprovesti.

  2. IT sektoru SzS-a –

    Da li mozete da obezbedite potvrdu putem emaila nakon sto je elektronski potpis stavljen? To moze biti jedan od dokaza da je ugovor zakljucen i lakse je za azuriranje. Hvala unapred.

    P. S. Potpisao!

  3. Subotom sam u koloni, petak i zviždim, ipak neću potpisati ponuđeni ugovor koji su sačinili uglavnom oni koji su za mnogo toga odgovorni. Da, ne verujem im. Biću se i protestvovali da navrhvođa i ovi njegovi poltronstvu odu a da se oni ne vrate. Ako građani Srbije ne mogu da iznedre svoje autentične predstavnike koji će artikulisati rešenja naših višedecenijskog problema iza čega će stati svi građani onda je sve jedno koja je grupa na vlasti jer je u svakom slučaju po sredi i na delu neki i nečiji zajednički kriminalni poduhvat. Ono što mene brine jeste podanici mentalitet mnogih šetača koji prizivaju vođu a to je ovoj tzv opoziciji itekako poznato i na tu kartu igraju. Građani, pamet u glavu, nedajte da vas opet prevare

    1. predloži nekoga. Šta znači da gradjani iznedre nekoga? Evo imaš priliku. Ponavljate kao mantru, gradjani, a ne političari. Svima je isti cilj, i gradjanima i opoziciji. Sve što su gradjani zatražili, opozicija je prihvatila. Šta još treba? Sve je lepo objašnjeno više puta. Kada dodje vreme, olovku u ruke i biraj.

      1. Teško je polemisati sa nekim koji se inspirativno zove „HAJDE“! Pa, hajde, šta je to opozicija prihvatila što su građani tražili? Šta je i kako je to „lepo“ objašnjeno više puta? Ko je objasnio? Pobogu, Hajde, odkuda ti ta genijalna ideja da je „svima isti cilj, i grašanima i opoziciji“?? Na osnovu čijih i kojih izjava si to zaključio? Preporučujem ti da pročitaš članak danas objavljen naa portalu Danasa, “
        Sve više političara će govoriti na protestima“, pogledaj izjave pojedinih „političara“ iz „opozicije“, npr Živkovića, ili Dragana Rakića i ukoliko ti to nije dovoljno za jedno pošteno izvinjenje, onda ništa, onda ti lepo kao što veliš, hvataj plajvaz u ruke i zaokruži. Možeš Živkovića a možeš i Vučića, gde tu ima suštinske i bitne razlike, ma možeš i Dveri. I tek toliko, da ti ne bude odgovoreno, mr Hajd(e), na ulicama preko 50 , skoro 60 gradova Srbije je dovoljno NVO, udruženja studenata, profesionalnih udruženja, strukjovnih, umetničkih, različitih pokreta, formalnih ili neformalnih, uglednih građana, e, vidiš oni bi trebalo da definišu ugovor sa građanima i da nametnu volju ili daju otkaz što bi bilo bolje ne samo pojedinim političarima več i da pojedine stranke plebiscitarno na protestima „raspuste“ i pošalju u istoriju a neke bogami i na njeno smetlište.

        1. probudi se iz tog sna i pogledaj oko sebe. u situaciji gde su svi mediji blokirani ne postoji ni teoretska šansa da dobijemo nekog novog jer niko nema mogućnost da se predstavi široj javnosti. Ovog diktatora će srušiti samo ujedinjena opozicija ili ćemo postati banana republika sa av, av kolaicijom na vlasti sledećeih 20 godina. Nema treće, a ti i dalje sanjaj o princu na belom konju koji će doći iz naroda. što rekoše onomad za DOS „začepi nos i glasaj za DOS“ to isto važi i za SZS. A kad se rasformira ova diktatura i oslobode mediji e onda brate glasaj za onoga ko ti je najbliži po idejama koje zastupa. Ja organski ne podnosim Dveri ali ću sa zadovoljstvom glasati za SZS samo da se ova nakaradna vlast skine što pre.

          1. „hiperbola“, doista, ne preteruj! Gde si ti, molim te, video u mom tekstu da se zalažem za vođu ( der Führer)??? Ne podmeći drugima svoj podanički mentalitet! Ako nisi shvatio da je ova „nakaradna vlast“ produkt onog manjeg a predhodnog zla sa legalistom koji nije bio obavešten i historijskim pomirenjem čuvenog šminkera, onda ti nema spasa ili drugim rečima, kada zapušiš nos i prestaneš da dišeš, budi dosledan do kraja i ne puštaj, možda ćeš osetiti neverovatno oslobađajuće zadovoljstvo.

  4. Na žalost, ako je ovo taj sporazum, ja ga neću potpisati jer se gospoda iz opozicije obavezuje da će uraditi ono što bi i trebalo da radi. Dok u sporazumu ne bude navedena: lustracija, ispitivanje imovine, hapšenja, itd., I to, sa tačno navedenim normalnim vremenskim rokom, do kada će se sve procesuirati. Ja ne potpisujem ništa.

    1. Upravo. Kao i obavezno uvodjenje zakona o odgovornosti političara pred sudom, nakon prodaje države.

    2. Sve sto navodite je navedeno u komplektom tekstu ugovora pod clanom 7; tacnije, klauzule 7.2 (nezavisno sudstvo i tuzilastvo), 7.8 (lustracija) i 7.10 (ispitivanje porekla imovine). Svako dobro.

      1. Ako postoji potpisujem istog sekunda. Pun tekst, a ne ovo polovično izdanje. Gde može da se potpiše kompletna verzija? Hvala

      2. E, Bane, Bane, onih nekoliko tačaka i jedva sročenih nekoliko prostoproširenih rečenica tebi je dovoljno? Znaš li ti Bane da je u jednoj do tančina uređenoj državi sa neverovatno uspešnim institucijama, kao što je Nemačka, za razliku od Srbije koja je država ali isključivo u neuspelim pokušajima, gde ništa ne funkcioniše osim kampanje navrhvođe, koalicioni sporazum vladajuće CDU/CSU sa SPD sačinjen na preko 800 stranica, a ovi „naši“ kvazipolitičari misle da nam zamažu oči sa dve stranice teksta. Bane, ma, ne može to više da prođe. A šta je sa zakonom o političkim strankama? Usput, ovaj postojeći nije SNS sročio već Tadićev DS sa SPS-om! Zakon koji je stranke stavio van ustavnog i pravnog sistema uz istovremeno gaženje osnovnih političkih prava građana, tek za početak, pa izborni zakon…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.