Odalović: Povlačenje osoblja jasna diplomatska poruka

Ostavite komentar


  1. Na Kosovu zivi 2 miliona albanaca i oko 100 hiljada srba. Vise od polovine zemalja sveta je priznalo nezavisno Kosovo. Samo zbog svojih licnih interesa vlasti i i po nalogu Rusije ugrozavate citav region i sve gradjane Srbije. Sram da vas bude. Sta bi bilo da sutra Kosovo se vrati pod okrilje Srbije, jel bi pobili dva miliona albanaca ili ih deportovali. U suprotnom bi vrlo lako mogao da bude albanac i predsednik ili premijer Srbije. Znacsamo vasi interesi i interesi bratske nam Rusije da rovari sto vise po Balkanu i Evropi.

  2. Каква јасна дипломатска порука ,коме ? Самима себи. Македонија је независна држава,која је одлучила под хитно да уђе у НАТО алијансу јер виде да не могу да обуздају Албанце у својој држави,то је једина држава бивше СФРЈ која није ратовала,и није чланица ни НАТО ни Е.У. схватили људи да џаба губе време и улазе у НАТО да би спасили своју државу. Исто су урадили и Црно горци ако имамо истоветан дипломатски приступ,тада смо то морали да учинимо и са Амбасадом Србије у Црној Гори,а каква ће тек дипломатска нота бити упућена од СПС генералног секретара за све и свашта а углавном ништа,када и Црна гора и Македонија и Словенија и Хрватска са Албанијом буде гласала за пријем Косова у ЕУРОПОЛ,ИНТЕРПОЛ,УНЕСКО, шта ће тада кратковиди генерални секретари са својом поруком. Српска владајућа елита треба да прихвати да смо ми у доктрини НАТО алијансе противна страна,и они нас и не желе у НАТО,зато што смо им потребнији као лабараториски мишеви за војну доктрину,једноставно то наша политичка елита не схвата,ипак су то Титови пионири,и деца то нису учила у школи,а када би Србија и желела у НАТО, такође би морала да испуни услове о приступању,које Србија не може да испуни ,па џаба и аплицирати, Значи Србија је сама,без пријатеља,онемогућена да сама направи савез а ни способна да уђе у нечији савез,заједно са другима,тужна прича-тужна порука.На крају ће мо доћи до испуњења онога што су и Милошевић,Дачић,Шешељ,Николић и Вучић оставили у своје политичко наслеђе са својим говорима од 1990 до 2012.године,

  3. E ovaj čovek zna zašto živi … ponekad nešto ““izjavi““, obezbeđuje decu i unučiće … divota i kada zemlja propada!!

  4. Druze Odalovicu cini mi se da je vase znanje iz istorije diplomatije vrlo skromno. Povlacenje celokupnog sastava Ambasadae je znak da su odnosi dve zemlje na nivou koji prethodi ratnom stranju. Setite se kako se Srbiju tj SRJ 1999 g. napustali kompletno osoblje stranih ambasada. Povlacenje celiokupnog sastava Ambasade moze znaciti da su neki ugrizli u nedozvoljene lukrativne aktivnosti pa su postali lak plen za inostrane sluzbe. Saopstenje vlade |Srbijemda ce tokom sedmice neki clanovi Ambasade biti vraceni u Skoplje, ponavljam neki clanovi, upucuje na to da svi zaposljeni u Ambasadi nisu bas bezbedonosno cisti. Nazalost yto proizlazi iz vaseg saopstenja. Nadalje ukoliko je glasanje makedonije u UNECSO neodgovoran cin onda kako okvalifikovati glasanje Nemacke, Francuske, Britanije, SAD, Japana, Svedske……… Molim vas odgovor jer cini mi se da se celokupna ova halabuka bvodi iskljucivo za dnevnopioliticke poptrebe ili pak zbog nekih sirih interesa, Bilo kako vama I svima u MIP Srbije, ukljucujuci I g-dina Dacica savetujem da pronadjete neku dobru knjigu o istoriji diplomatije I istu diobro proucite.

  5. ……….. Najmanje što smo očekivali od suseda je da budu neutralni", rekao je Odalović. Jedno su očekivanja, drugo su mogućnosti, želje, sopstveni pogledi i interesi druge strane. Pitao bih diplomatu Odalovića da li bi i mi kao država tako postupili kada bi se nalazili u situaciji u kojoj se nalazi Makedonija koja se posle sopstvene, unutrašnje, dugogodišnje krize i iscrpljivanja od strane svojih političara polako vraća u život? Drugo, da li bi mi, kao država, rizikovali da nekome izađemo u susret zarad nečega, a time ugrozili sopstvene interese ili takvim potezom se zamerili drugim zemljama u okruženju, a i šire? Sigurno ne bi, jer je logično da se na prvo mesto stavlja sopstveni interes kada je reč o međudržavnim potezima. I tu nema ljutnje. P.S. Iz dana u dan se sve više potvrđuje mišljenje jednog velikog svetskog državnika, političara i diplomate da su srpski političari izrazito netalentovani za politiku, a posebno za pragmatičnost i diplomatiju. Nažalost.

  6. Da li su srpske "pozitivne i otvorene poruke" (susedima) i srpsko-rusko učešće u pokušaju državnog udara u Crnoj Gori za vreme izbora u oktobru prošle godine, ili prisustvo pripadnika srpske BIA u neredima u makedonskom Sobranju aprila ove godine ? Naravno,bio je među onima koji su upali u makedonski parlament,izazvali tuču a nije bio pozvan od zvaničnih makedonskih organa ! Ako se tako ponaša "nosilac svih pozitivnih tokova u regionalnom razvoju i saradnji" pitanje je koji su to kriterijumi kojima se rukovode srpski političari poput Odalovića da Srbiji dodeljuju takvu poziciju u regionu.Dvoličnost,njihovo licemerje nema granica,a to se potvrđuje svakodnevno !

  7. Susedi će glasati o članstvu Kosova u UNESCO (i Interpolu) po svojoj volji i interesu,a ne onako kako očekuju Srbija ili Odalović.

  8. Mi se od Apisa i Crne ruke nismo promenili. Volimo da rovarimo pa to ti je. Nije ni cudo sto nam tako ide.

  9. Problem koji su Makedonci sazdali sopstvenoj državi i narodu posle osamostaljenja je što su verovali u srpsku politiku. Kada su članovi Sobranja bili najpametniji, neagresivni, mudri Albanci, tražili su da budu poštovani Albanci. Međutim, Makedonci, na čelu sa Gligorovom očekivali su da će Srbi zauvek da ućutkaju Albance. Nemačka i SAD su pokušali više puta na razne načinie da pomognu Makedoniji da se spremi i zajesno sa Bugarskom bude primljena u NATO i EU. No, makedonski političari nisu hteli ni da čuju. Osim tada lidera VMRO-DPMNE, a četiri godine premijera Vlade od 1999.-2002. Ljubča Georgievskog. No, posle njegovog pada s vlasti, a uz pomoć najuticajnih analitičara-kolumnista u tadašnjim medijima, vratio se na vlast seoski đilkoš, lider SDSM, Branko Crvenkovski, koji, iako voli Viski, nije mu ni preko pameti bilo da se pita šta to žele Nemačka podržana od SAD. Sada je Makedonija doterana do zida. Baš zato je napadaju ono koji su u strahu, a svoje AV-kanje nazivaju doplomatijom.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji 10

INTERVJU Miloš Stanković (Novi DSS): Opstanak Republike Srpske se brani na Kosovu i Metohiji

"Može se dogoditi da agresivno insistiranje Aleksandra Vučića i SNS-a na projektu Jadar pitanje iskopavanja jadarita postavi kao sudbonosno pitanje, kako naše, tako i svih budućih generacija koje će živeti u Srbiji. Tada sve razlike u okviru opozicije treba ostaviti po strani. Ipak, prethodna loša iskustava sa delom opozicije, a o kojima je bilo reči, nalažu oprez", navodi u intervjuu za Danas Miloš Stanković, član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije i profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upitan za saradnju opozicionih grupacija u borbi protiv iskopavanja litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.