Odbornica SNS iz Bora poručuje da nam je potreban režim kao u Severnoj Koreji, da nas "dovede u red" 1Foto: J. B. K.

Odbornica Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Bor Jelica Marić upitala je, između ostalog, na društvenoj mreži Fejsbuk „Ko vas to bije pa ste za Srbiju protiv nasilja“ i dodala “da vas malo pošaljemo u Severnu Koreju da osetite šta je diktatura? Nama je potreban takav režim da nas dovede u red”.

“Da vas malo pošaljemo u Severnu Koreju da osetite šta je diktatura? Nama je potreban takav režim da nas dovede u red. Tada bi se roditelji više bavili porodicom, i svojoj deci posvetili više pažnje, pružili više ljubavi i vaspitavali da poštuju sve ono što se napravi za ovaj ili bilo koji drugi grad. Ne da odmah preko noći polome, išaraju grafitima. Koliko vidim niko nad njima ne vrši nasilje”, napisala je ona.

Odbornica SNS iz Bora poručuje da nam je potreban režim kao u Severnoj Koreji, da nas "dovede u red" 2
Foto: Screenshot FB

Na ove navode, predsednica Stranke slobode i pravde (SSP) u Boru Irena Živković za Danas kaže da odbornica gradonačelnika Milikića, otvoreno u javnosti zagovara ideju apsolutne diktature i poručuje Boranima da im je potreban režim Severne Koreje jer će se tako naučiti da poštuju sve što se uradi za grad.

“Pre samo par dana je Vaša druga odbornica takođe javno optuživala ljude koji podržavaju opoziciju, a prijavili su se za pomoć od grada koja, kako ste rekli, pripada svim domaćinstvima u gradu. Zato što ne reagujete na ovakva ponašanja svojih predstavnika, jedino što se nameće jeste da Vi to podržavate. Podržavate podelu Borana tako da oni koji se usuđuju da podrže bilo koju drugu političku opciju nemaju ista građanska prava kao Vaši sledbenici”, kazala je Irena Živković za Danas.

Odbornica SNS iz Bora poručuje da nam je potreban režim kao u Severnoj Koreji, da nas "dovede u red" 3
Foto: Irena Živković

Prema njenim rečima, malo je što gradonačelnik Bora podržava da svako ko se usudi da kritikuje njegov rad treba da dobije pretnje diktaturom, što aludira na posledice koje će istrpeti.

“Gospodine Milikiću, Vi ste, na moju veliku žalost, gradonačelnik svih građana Bora i tako se morate i ponašati. Nemojte više deliti Borane na politički podobne i politički nepodobne. Već dugo tako postavljate parametre za pravo na rad, bilo u javnom ili privatnom sektoru, pa smatram da apsolutna diktatura koju Vaša odbornica zagovara nije daleko. Objasnite Vašim sledbenicima da su tu da bi služili Boranima, ne da bi njima gazdovali i ogradite se od pomenutih izjava kao što bi svako ko ima iole časti i odgovornosti”, zaključila je sagovornica Danasa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari