Odbornici Biramo Vračar saopštili da li će učestvovati u radu Skupštine opštine 1foto: L. Stevanović

Aktivno ćemo učestvovati u radu Skupštine opštine. Naša odluka nije da bojkotujemo sednicu parlamenta jer se to do sada nije pokazao kao metod koji urodi plodom, rekli su iz koalicije Biramo Vračar uoči konstitutivne sednice Skupstine opstine Vračar.

Miloš Pavlović, kandidat za zamenika gradonačelnika na junskim izborima i nosilac koalicone liste na Vračaru, rekao je da im je iskustvo pokazalo da bojkotovanje skupštine ne daje rezultate.

SNS je uspela da formira vlast na vračaru zahvaljujući fantomskim listama, podseća Pavlović, ističući da će uprkos tome koalicija Biram Vračar nastaviti da ukazuje na ovakve metode prekrajanja izborne vole.

On je kao fantomske liste naveo „Društvo za ulepšavanje Vračara“, „Zeleni pokret Vračara“, i dve manjinske liste.

Pavlović je rekao da će odbornici sa ove liste ukazivati građanima na povredu javnog interesa i kršenje zakona što će, kako je ocenio, naprednjačka vlast nastaviti da radi.

Iz koalicije poručuju da će raditi u interesu građana i da će biti glasna opozicija kao i da će vršiti pritisak na vlast u cilju zaštite javnog interesa.

Najavili su da će nastaviti sa borbom kroz institucije ali i na ulicama i ukazali na brojne metode kojima se koriste odbornici vlasti kako bi otežali uslovi rada za opozicione odbornike poput zakazivanja sednica u poslednjem momentu.

Podsetili su izborne mahinacije kako na decembarskim tako i na junskim izborima.

Skupština opštine Vračar ima 63 odbornička mesta.

Prema rezultatima opštinske Izborne komisije, lista „Biramo Vračar“ osvojila je 27 mandata, lista oko Srpske napredne stranke 25, „Vračar Vračarcima – Društvo za ulepšavanje Vračara“ tri, po dva odbornička mandata osvojila je lista stranke Dosta je bilo i koalicija oko Narodne stranke, a po jedan „Mi smo Vračar – Snaga“ i „Zeleni pokret Vračar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari