Odbornici u Čačku pripremaju žalbe za sud 1Foto: GG „Ivan V. Ćalović Istina i Čast” Čačak

Predstavnici opozicionih odborničkih grupa u Čačku uputiće žalbe Višem sudu zbog, kako tvrde, nelegitimnog načina na koji se konstituiše tamošnji lokalni parlament, najavila je danas u izjavi za FoNet odbornica Narodne stranke Violeta Marković.

„Prekršeno je pet tačaka Poslovnika i shodno tome sve treba da se vrati na početak. Bar pet odbornika je u direktnom sukobu interesa. Jednu žalbu će inicirati ‘Svi za Čačak’, a drugu Grupa građana ‘Ivan Ćalović'“, kazala je Violeta Marković i dodala da je moguća reakcija i još nekih odborničkih grupa.

Ona je podsetila da je i Agencija za borbu protiv korupcije odredila da predsednik Saveta mesne zajednice ne može da bude i istovremeno i odbornik. Takođe, odbornik ne bi trebalo da bude ni neko ko bi svojim glasanje mogao da dodeli svom udruženju novac iz gradske kase. Sve se to, navodi ona, upravo dešava u Čačku.

„Predsednik Sportskog saveza Čačka je i odbornik“, navela je ona kao primer.

Druga sednica novog saziva gradskog parlamenta Čačka, na kojoj bi trebalo da bude izabran gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća, održava se danas, a na samom početku odbornici opozicije položili su zakletvu, ali su to odbili da učine u skupštinskoj sali, već su to učinili u holu.

To su učinili uz obrazloženje da ne priznaju Skupštinu koja je konstituisana u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari