Odbornici vlasti prekinuli „odbranu“ užičke skupštine 1Foto: N. Kovačević

Odbornici vladajuće kolicije u Užicu (SNS, SPS i PUPS), koji su u petak popodne zaposeli užičku skupštinu kako bi je, navodno, odbranili od upada i nasilja predstavnika Saveza za Srbiju, u nedelju su izašli iz lokalnog parlamenta.  

Oni su to odlučili jer su, kako su saopštili, „ostvarili cilj da zaštite gradsku skupštinu od rušilački nastrojenih pristalica tzv. Saveza za Srbiju“.

„Potvrda opravdanosti našeg postupka je to što se na jučerašnjem protestu mogao čuti samo govor mržnje, usmeren ka nama i našem nastojanju da se ponašamo razumno, odgovorno, ali i da ne dozvolimo da tajkuni, fašisti i huligani vode glavnu reč u državi“, navedeno je u saopšenju užičkih odbornika SNS, koji su poručili da su „spremni da, ukoliko bude neophodno, ponovo stanu u odbranu državnih institucija i da svojim fizičkim prisustvomu njima sačuvaju mir i stabilnost“.

Iako u Užicu, tokom prethodnih 12 protesta „1 od 5 miliona“, nije bilo incidenta, odbornici vladajuće koalicije, poput njihovih stranačkih kolega u drugim gradovima Srbije su, tokom sinhronizovane akcije, ušli u užičku skupštinu u petak popodne, kako bi je, objasnili su, „zaštitili od nasilja koje sprovodi i propagira tzv. Savez za Srbiju“.

„Mi smo čuvari demokratije i to na prvoj liniji fronta“, sarkastično je i kroz smeh, u subotu, kazao za Danas jedan od „odbornika-čuvara“ užičkog parlamenta.

Na pitanje od koga brane užičku skupštinu, s obzirom na to da u gradu tokom protesta nije zabeležn nijedan incident, a da su građani koji protestuju otišli u subotu ujutro na protest u Beograd, on je uzvratio: “Previše si znatiželjan. Nemoj me vući za jezik. Razumeš ti dobro šta se dešava“, što je neka vrsta potvrde o tome da su se sinhronizovane „odbrane“ lokalnih skupština u Srbiji odvijale po scenariju i nalozima vrha SNS i centralne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari