Jovanović: Odgovornost za nereagovanje na zagađenje vazduha

Ostavite komentar


    1. Vlast koja hoće da drži pod šapom sve i svašta ima i veliku odgovornost. Za sad su rezultati katastrofalni.

    2. vlast je odgovorna u razvijenim zemljama gde je naseljenost veca, a kvalitet vazduha neuporedivo bolji nego nas

  1. Ovaj je sada strucnjak i za zagadjenje.Pravi se pametan a nema pojma o onome o cemu prica.

    1. Beogradske elektrane su u gradski budžet prenele dve milijarde dinara,umesto da taj novac,koji je došao naplatom skupog grejanja,bez obzira na cenu gasa koja je pala,utroši na gradnju filtera i tako smanje zagadjenje i trovanje Beogradjana.

    2. svi normalni ljudi su ,,stručnjaci,, za zagadjenje, osim vas botova, ulizica kimiću našemu

  2. Ovaj Jovanovic se toliko pravi pametan! Uzmi nesto u ruke pa resi,a ne da cekas od drugih.

  3. Iz do sada pristigla dva botovska komentara vidno je koliko im je ili ispran mozak, ili s ucewnjeni, kada ni ovako evidentno kritičnu situaciju ne žele da sagledaju.
    Ovo što se dešava je tipično za nekadašnje komunističke zemlje, a kod nas se tpo proteglo i 3o godina od kako je taj nakaradni sistem propao, što nije ni čudo jer su na vlasti većinom jihovi retlovi-naslednici, sinovi i kćeri i unuci.
    Situacija je krajnje alarmantna, a gradonačelnik koji lekar, uz to i dečji hirurg, ne preduzima ni jednu hitnu meru, kojacbi u trenutku mogla bar da smanji zgađenost vazduha. Od prebega Vasića se to ni ne očukuje, on je odavno „prodao veru za večeru“.
    Trenutno smanjenje zagađenosgti se može postići samo darom na gradsi saobraćaj:
    prvo, poznatom par-nepar restrikcijom,
    drugo, isključenjem iz saobraćaja autobusa sa niskim eurom i
    treće apsolutnom zbranom kamionskom tranzitu kroz grad.
    Za sve druge mere potrebno je vreme (isključenje individualnim kotarnica i uvođenjem daljinskog snavdvanja, filteri na dimnjacima, zabrana uvoza polovnjaka sa niskim euro-brojem, poboljšanje kvaliteta goriva….i preko svega: hitna izgradnja metro-mreže u gradu

  4. Ajde nesto originalno i autorski, dosta vise aktivnosti po osnovu istrazivanja javog mnjenja… to rade ovi, znate koji.

  5. Sudeći po statistici zagađenja nije bilo. Nadležni organi bi se odmah oglasili po tom pitanju toga.

Ostavite komentar


Politika

Poruka građanima Srbije predsednika Francuske Emanuela Makrona 10

Poruka građanima Srbije predsednika Francuske Emanuela Makrona

Čast mi je što dolazim u Srbiju na poziv predsednika Vučića posle prve posete u kojoj sam bio ima već pet godina, sa ambicijom da ponovno povežem niti jednog davnašnjeg prijateljstva, koje se kalilo na frontu Prvog svetskog rata sa još uvek živim sećanjima na vojsku na Solunskom frontu. Tada sam bio duboko dirnut toplinom dočeka koji mi je upriličen i koji je još više učvrstio moje uverenje u snagu i vitalnost veza koje spajaju nas, Francuze i Srbe.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.