Šta opozicija odgovara premijerki u (kovertiranoj) ostavci? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Premijerka Srbije u (kovertiranoj) ostavci Ana Brnabić govori notorne laži i pokušava da spase svoh kriminalnog šefa. Opozicija je tražila održavanje izbora do kraja godine a ako joj to nije jasno, onda je to do nje, poručuju predstavnici opozicije predsednici vlade koja dva puta u dva daan insinuira da opozicija preko stranih ambasada pokušava da odloži izbore.

Brnabić je prvo u utorak izjavila da opozicija pokušava da odloži prevremene izbore, koje je zahtevala, i u tome traži pomoć međunarodne zajednice i stranih ambasada.

„Zahtevali su izbore do kraja godine, i parlamentarne i lokalne zajedno, a sada se obraćaju međunarodnoj zajednici i stranim ambasadama i pokušavaju da dođe do odlaganja izbora, kao i promene odluke da će izbora uopšte biti, jer znaju da će doživeti nesupeh“, rekla je Brnabić novinarma u Ubu gde je obišla početak radova izgradnje regionalne sanitarne deponije „Kalenić“.

A u četvrtak, tokom obilaska lokaliteta Vinča zajedno sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilomje, povodom pitanja američkom ambasadoru da li zna da li će u decembru biti održani izbori, je rekla da njoj to pitanje govori da mediji imaju indicija da je opozicija tražila od Hila da se izbori pomere.

Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog kluba, za Danas kaže da oni zahtevaju održavanje republičkih i beogradskih izbora do kraja godine.

– Tu nema nikakvih promena, a Ani Brnabić i njenom gazdi imam da poručim da ne pokušavaju da se izvuku nego neka kažu kada su izbori. Evo mi predlažemo 17. decembar koji su oni prvi pomenuli, nema problema ako je to datum koji figurira, mi se slažemo samo neka jasno o glasno kažuda li će izbore odtžati tada a ne da se kriju i smišljaju kako da se izvuku – navodi Lazović.

Prema njegovim rečima, građani su nezadovoljni, cene divljaju, hrana je astronomski poskupela, zagađenje divlja, a na Kosovu se dešavaju sukob.

– Sve ovo nam govori da se što pre mora menjati ova katastrofalna vlast – kaže Lazović.

Poslanik Zajedno Đorđe Miketić ukazuje na to da vlast svim silama pokušava da odloži izbore najavljene za 17. decembar, pa i ovakvim lažima.

– Drugi fokus im je razbijanje zajedništva opozicije i formiranje jedne liste „Srbija protiv nasilja“. Premijerka u ostavci, doduše korvertiranoj, pokušava da spase svog šefa i čitav kriminalni režim SNS-a poraza na decembarskim izborima, pa iznosi neistine. Al’, šta će, zna da će uskoro morati da položi račune i za Jovankinu vilu u kojoj živi i za poslove brata i tako redom. Njena izjava je odraz panike, ništa više od toga – objašnjava on za Danas.

A Zoran Lutovac, lider DS, tvrdi da je izjava premijerke notorna laž.

– Svaki njen javni nastup je verbalno nasilje nad zdravim razumom. To je cena koju mora da plati kako bi opravdala očekivanje “šefa” koji joj je odredio ulogu u njegovom teatru apsurda – kaže on za Danas.

On ponavlja da su tražili razdvojene parlamentarne i beogradske izbore i da očekuju da se oni održe do kraja godine.

– Da poseduju minimum morala i časti, niko od njih ne bi ni trebalo da traži izbore, zbog onoga zašta su odgovorni podneli bi ostavke i zauvek otišli iz politike – navodi Lutovac.

I lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić podseća da je opozicija jasno rekla da traži održavanje parlamentarnih i beogradskih izbora u decembru.

Kako zaključuje za Danas, ako Brnabić to nije jasno, onda je do nje.

I pavla grbović, predsednik PSG, kaže da to nije istina, jer u suprotnom bi Ana Brnabić jasno rekla ko od opozicionih političara je to tražio i u kojoj stranoj ambasadi.

– Nema potrebe za takvom mistifikacijom, ako raspolaže informacijama koje su javnosti nepoznate neka izađe i imenuje ko je to radio – kaže Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari