Odložena zajednička sednica vlada Srbije i RS u Beogradu 1foto EPA/KOCA SULEJMANOVIĆ

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske (RS), koja je trebalo da bude održana u Beogradu 14. i 15. februara, otkazana je, potvrđeno je za sarajevski portal Kliks (Klix.ba) iz Vlade RS.

„Zajednička sednica vlada Republike Srpske i Republike Srbije neće biti održana u navedenom terminu, a o novom terminu održavanja zajedničke sednice javnost će biti pravovremeno obaveštena“, saopšteno je iz Vlade RS.

Pre desetak dana zajedničku sednicu dve vlade najavio je premijer RS Radovan Višković.

„Tada je i Sretenje – Dan državnosti Srbije, a sednica bi trebalo da bude održana u Srbiji. Drago mi je što je saradnja RS i Srbije na najvišem nivou, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku“, rekao je tada Višković.

U Beogradu nije održan ni veliki sabor Srbije i Republike Srpske, koji je bio najavljen za 27. januar.

Taj skup je 14. januara najavio Dodik, posle sastanka s Vučićem u beogradskoj vili „Mir“.

Vučić je tada pozvao predstavnike RS da se vrate u institucije BiH.

Beogradski Blic sinoć je objavio da ambasadori zemalja EU neće prisustvovati skupu povodom Dana državnosti Srbije u Orašcu, jer je svoje prisustvo najavio član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

EU je juče upozorila vlast RS da usvajanje nacrta zakona o entitetskom Visokom sudskom i tužilačkom savetu (VSTS) predstavlja „neprihvatljivo kršenje ustavno-pravnog poretka BiH“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari