Odluka o kandidaturi Ponoša za dva dana, tvrdi izvor Danasa 1foto FoNet Marija Đoković

Sastanak lidera jednog dela opozicije sa generalom Zdravkom Ponošem, na kojem je tema njegova kandidatura na predsedničkim izborima završen je, ali bez konačne odluke o njegovoj kandidaturi.

„Konačna odluka trebalo bi da usledi u naredna dva dana, a u tom periodu bi Narodna stranka i Skupština slobodne Srbije trebalo da se izjasne o podršci. Nadamo se da će njihova odluka biti pozitivna“, kaže za Danas jedan od predstavnika koalicije koji je učestvovao na sastanku u Demokratskoj stranci .

Izvor Danasa navodi da su u razgovoru sa Ponšem učestvovali lider SSP Dragan Đilas, predsednici Demokratske i Narodne stranke Zoran Lutovac i Vuk Jeremić, kao i lideri Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret Pavle Grbović i Janko Veselinović, kao i predstavnici Skupštine slobodne Srbije .

“Moj utisak je da su svi učesnici sastanka zadovoljni planovima koje je general Ponoš izložio i čini mi se da sada ne postoji ni jedan kamen spoticanja oko njegove predsedničke kandidature. Razgovor je protekao u vrlo konstruktivnoj atmosferi, a Ponoš je odgovarao na pitanja i izneo je svoje stavove. Sada su na potezu Narodna stranka, Demokratska stranka i Skupština slobodne Srbije , koja , kako nam je rečeno iz proceduralnih razloga još nije donela odluku”, ističe sagovornik Danasa .

Da podsetimo, na sastanku opozicije čiju okosnicu čine Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, PSG i pridruženi pokreti, održanom 27. januara, dogovoreno je da se nastave razgovori oko eventualne kandidature Zdravka Ponoša za predsednika Srbije. Iako dogovora na tom sastanku nije bilo, izvori Nova.rs rekli su da je bilo pozitivnih pomaka. Tada je najavljen i novi razgovor sa Ponošem.

Na pomenutom sastanku, predstavnici opozicije su jednoglasno podržali ideju da Vladeta Janković bude nosilac liste na beogradskim izborima. O tome još treba da se i zvanično izjasni i sam Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari