Održan sastanak lista Srbija protiv nasilja i Nada: Saglasni da je ponavljanje izbora najbolja opcija 1Beograd, 27.10.2023. - Konferencija za novinare opozicionih poslanickih grupa "Srbija protiv nasilja" o postignutom dogovoru za predstojece izbore odrzana je danas ispred glavnog ulaza Skupstine Srbije. Na fotografiji govori Smiljan Banjac. (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)

Lista Srbija protiv nasilja i koalicija NADA održali su danas sastanak. Obe strane ocenile su da je na izborima došlo do krađe velikih razmera, posebno u Beogradu, i usaglasile su da je ponavljanje izbora najbolja opcija, prenosi Nova.rs.

„Na sastanku smo razgovarali o izbornim krađama, za koje smo ocenili da su velikih razmera a posebno u Beogradu što pokazuju i saznanja Novog DSS-a. I mi i DSS mislimo da je izborna krađa bila posebo izražena u Beogradu“, kaže sagovornik portala Nova.rs.

Na sastanku je ocenjeno da SNS nema legitimitet, kao i da je izgubio vlast u Beogradu. Takođe obe strane smatraju da je ponavljanje izbora najbolja opcija.

„Razgovori između naše dve strane će se nastaviti, i razgovaraćemo u kom formatu je najbolje da se ponove izbori, jer ponavljanje izbora treba da se desi uz poboljšanje izbornih uslova“, dodaje naš sagovornik.

Na sastanku je još dogovoreno da će se nastaviti sa razgovarima i usaglašavanjem stavova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari