Održan skup o Reformskoj agendi: Učestvovali i Žiofre i ministarka Miščević 1

Predstavnici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji u četvrtak su učestvovali u diskusiji o predlogu Reformske agende izrađene u okviru trećeg stuba Plana rasta za Zapadni Balkan, koju priprema Ministarstvo za evropske integracije, saopštile su danas Građanske inicijative.

Diskusiji su prisustvovali šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre i ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Tanja Miščević, koja je predstavila razloge i proces pripreme predloga Reformske agende.

Predstavnici Međusektorske grupe NKEU za slobodu izražavanja i medije su takođe prisustvovali sednici i imali su priliku da daju komentare nakon diskusije, ali pošto je prostor za to bio vrlo limitiran, data je mogućnost da se oni dostave pismeno.

Istakli smo da je potrebno definisati indikatore za reformsku promenu u pogledu praćenja stepena sprovođenja Akcionog plana Medijske strategije, jer će se jedino tako zaista postići neki napredak u ostvarivanju slobode izražavanja u Srbiji, navodi se u saopštenju GI.

Dodaje se da doslednom primenom Medijske strategije i intervencijama i doslednom implementacijom zakona u oblasti javnog informisanja, kao i sprovođenjem planskih dokumenata iz oblasti razvoja sistema javnog informisanja, država pokazuje istinsku nameru da obezbedi slobodno okruženje za slobodu informisanja i ostvarivanje javnog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari