Održani protesti protiv nasilja u Kruševcu i Valjevu 1Ahriva Foto: N1

Učesnici protesta „Kruševac protiv nasilja“ šesti put su prošetali glavnom gradskom ulicom podsećajući na razloge okupljanja koji su ostali isti. Po deveti put održan je protest i u Valjevu.

Kao i pre mesec i po dana kada su protesti i započeli u gradu pod Bagdalom. Okupljeni zahtevaju odlazak pojedinaca sa vlasti u kojima vide glavne krivce za porast nasilja sa kojim se suočavaju u svim sferama života. Posebno u institucijama i na radnim mestima.

Na ulicama Kruševca su, kako ističu u ulozi „čuvara vatre“ tokom letnjih meseci, kada su građani uglavnom na godišnjim odmorima, kako bi do jeseni održali ritam prvenstveno sa protestima u Beogradu i u gradovima u unutrašnjosti.

Protest je održan po deveti put i u Valjevu. Na protestu protiv nasilja nezadovoljnim građanima obratili su se Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma, Rade Radovanović, novinar i dramski pisac i Petar Đurić, osnivač pokreta „Ćale, ovo je za tebe“.

„Šetnja je relaksacija, rešenje za pobedu nad nasiljem su žestoke demontracije i odlučni protesti, koji treba da pređu u odlučne zahteve koji su i valjevski i srpski. Neće nas ucenjivati rečima: Šetajte se, pa šta! Hoću kada sledeći put kad budem došao u Valjevo načelnica Policijske uprave bude Katarina Petrović, hoću da Aleksandar Obradović bude uvaženi čovek na odgovornom mestu. Nećemo i ne smemo da trpimo nasilje!“, naglasio je Rade Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari