Oglasila se Ana Brnabić o gostovanju Vladete Jankovića na N1 1foto FoNet Milica Vučković

Ana Brnabić, predsednica Narodne skupštine i poverenica Beogradskog odbora SNS, oglasila se kritikujući jednom rečju, nastup Vladete Jankovića na TV N1.

Brnabić je na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter) podelila objavu anonimnog naloga, sa snimkom i delom izjave Jankovića, napisavši: „Sramota. Sramota. Sramota. Hiljadu puta: sramota“.

U objavi, koju je Brnabić nazvala sramotnom, se posebno ističe da je Vladeta Janković bio „Đilasov kandidat“, odnosno kandidat opozicione koalicije Ujedinjeni, za gradonačelnika Beograda, na izborima 2022.

Citirani deo Jankovićevog gostovanja na TV N1, glasi:

„Đilas je zvučao pesimistično ali ova situacija realno gledajući nije uopšte loša za opoziciju! Ono što čeka Vučića u prvoj polovini maja, to su vrlo teški udarci – dočekaće ga Srebrenica, dočekaće ga članstvo Kosova u Savetu Evrope, dočekaće ga 3. maj, ta strašnja godišnjica! To je prilika da opozicija i slobodobljubivi građani iziđu na ulicu u tamnoj odeći i prošetaju gradom, nekoliko desetina hiljada njih, pa ćete videti kako će izgledati njegova izborna kampanja! MAJ će doneti obrte koji će biti vrlo povoljni za opoziciju!“

vladeta jankoović
foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Vladeta Janković je nakon izbora 2022, kao najstariji poslanik predsedavao konstitutivnim zasedanjem Narodne skupštine, što je ostalo upamćeno po njegovom govoru o poštenim izborima i demokratiji.

Kao poslanik, on je posle toga više puta i upućivao pitanja Ani Brnabić, u svojstvu premijerke, između ostalog i o ceni spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

Celo gostovanje Vladete Jankovića možete pogledati u videu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari