Oglasio se Dačić posle smene direktora "Srbijašume" iz SPS 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ta stranka najoštrije osuđuje najavu nasilnih demonstracija u subotu, „koje nikakve veze nemaju sa zaštitom životne sredine, već imaju za cilj nasilno preuzimanje vlasti i pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“, saopšteno je iz SPS.

Proteste organizuju oni koji su doveli Rio Tinto u Srbiju i hvalili se tim projektom dok su bili na vlasti. Milion puta je rečeno da je zaštita životne sredine osnovno pitanje od kojeg će zavisiti realizacija ovog projekta.

Potpomognuti inostranim faktorom, očigledni cilj je oslabiti Srbiju stvaranjem haosa i tako je onemogućiti u odbrani nacionalnih i državnih interesa, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je poručio da je zato obaveza svih državotvornih i patriotskih stranaka da se suprotstave takvoj „pogubnoj politici“.

Ovo je prvo oglašavanje Dačića, koji u vladi obavlja funkciju ministra unutrašnjih poslova nakon što je Vlada na današnjoj sednici smenila Igora Braunovića iz SPS sa pozicije direktora javnog preduzeća Srbijašuma, koji je nedavno govorio protiv iskopavnja litjuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari