Oglasio se Hovenijer nakon sastanka o formiranju ZSO: Pozivamo na sprovođenje svih obaveza iz dijaloga 1foto: Printscreen/Twitter/@USAmbKosovo

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džef Hovenijer se oglasio na svom zvaničnom Tviter profilu nakon sastanka održanog u ambasadi oko formiranja Zajednice srpskih opština, na kom su prisustvovali predstavnici srpske i albanske zajednice iz vlasti, opozicije i civilnog sektora na Kosovu.

„Danas smo održali sesiju slušanja o Zajednici opština sa srpskom većinom. Zahvalni smo različitim prisutnim zainteresovanim stranama što su podelili svoje stavove i stručnost. Nastavljamo da se zalažemo za sprovođenje svih obaveza iz dijaloga“, napisao je Hovenijer.

Sastanku su prisustvovali predstavnici različitih kosovskih ministarstava, Vlade, Skupštine i Predsedništva Kosova, ali i predstavnici opozicionih stranaka i inicijativa – Demokratski savez Kosova, Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, „Srpski opstanak“, kao i predstavnici NVO „Nova društvena inicijativa“ iz Severne Mitrovice i „Insitut za afirmaciju međuetničkih poslova“ iz Prištine, i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari