Oglasio se Kremlj o srpskoj kupovini francuskih vojnih aviona „rafal“

Ostavite komentar


  1. Jel se oni oglašavaju kad bilo koja zemlja u svetu kupi neko naoružanje? Ili možda smatraju Srbiju svojom marionetom, pa su se našli prozvanima?!

  2. Srbija je jaka saradjuje sa Francuskom u modernizaciji aerodroma Nikola Tesla kupovina aviona francuske je jako bitna za nasu vojsku

  3. Питање је шта ће бит од тог ,много се тог догађа око нас.

    А неки су недавно раскинули уфоворе са французима…

    Видјећемо ….

  4. Srbija je suverena zemlja koja samostalno donosi odluke i odgovor Rusa i potvrđuje to.

  5. Sta ako su Francuzi dali dobiveno ih na dugačkom štapu još dužom batinom uvek spremni da nas u enjuju, nista bolje od Rusije. Sve je to bagra i borba za interese malih država, držati nas pod kontrolom em im plstiš em drže prekidače u svojim rukama.

  6. Dobro je sto ce Nasi prijatelji Rusi moci da svaki delić tih aviona snimiti i pregledati da nemaju prislusne uredaje

  7. Molim nadležne da više nemaju kontakte sa predstavnicima drugih zemalja . Svaki susret nas zaduže za par milijardi i rasprodaju naša bogatstva . Hvala

  8. Odluka Beograda da kupi francuske vojne avione je izbor Srbije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov što govori da Rusija ne zamera Srbiji kupovinu oružja od drugih država.

  9. Ne nije Srbija odlučila da kupi „miraže“ samo je jedan (ne)čovek odlučio da ih kupi.Samo je zaboravio da nama preti opasnost od istih(nato) koji su nam pridali te avione,i ako nekada pokušamo da ih uotrebimo samo će pasti sa neba,kao kamen,kada isti ti Francuzi(nato)budu okrenuli dugme i sve te avione pogasili!

  10. Izdao je ruše zaboravio je prvi svetski rat poslednju pertli plaćena 1971 sramota nikad više neće dobiti mojglas

  11. Nisu nam trebali rafali. Bolje da su uzeli suhoje. Jeftiniji,ekonomičniji,bolji…od rafala. Ali Aca kupuje od zapada podršku da bi imao podršku za nedemokratiju u srbiji. Ati narode ga ledaj i ćuti!!!

  12. Nije bilo nikakve strategijske procene situacije te je doneta loša odluka. Možda bi detaljnije procena pokazala da je bolje umesto nabavke eskadrile Rafala bilo bolje popraviti odnose sa susedima. Lepše je i daleko jeftinije.

  13. Vučić kupuje na zapadu time kupuje i svoju vlast.zna da Rusi i Kinezi ne ruše režime u drugim zemljama za razliku od zapada

  14. Sve što radi vucic je sa Rusima u dogovoru verovatno su mu rekli da kupi rafale jedino tako ruski inžinjering mogu imati uvid tehnologiju rafala,znajuci sa ćemo mi sve njima dati na dlanu

  15. Dali je istina da francuzi mogu blokirati elektroniku svakom rafalu koji prodaju pomoću skrivenih kodova

  16. Novcem od prodaje malina ,mleka ,kukuruza iz G. Nedeljica kad se prodaju posle otvaranja rudnika litijuma, platicemo te avione Francuzima

  17. @Mileva
    Radio mileva, kako ti svašta znaš? Baš si dalekovidan ? Znaš li kad će Rafali biti isporučeni Srbiji? A kads idu na vizitaciju u Rusiju?

  18. Pa zašto bi rusija zamerila, pa to će biti i njihovi avioni, snimit će svaki delić, sećam se kada je 1999. oboren onaj nevidljivi odmah su došli Rusi i odneli sve na popravak u rusiju.

  19. @Sasha
    Baš smo sretni što imamo Ruse za braću.
    Hrvatsku naoružavali 91, među prvima je priznali, nisu ni glasa podigli kada je NATO udarao po Yugi 99.
    To su prava braća, hahaha

  20. Није тачно да по први пут имамо западне авионе. Имали смо и у време балканских ратова.

  21. Одличан потез и Тито би исто урадио, честитамо!

  22. Majstore da li si pitao Ruse da li mogu da nam isporuče avione. Po ovoj ceni negde oko 60 kom?

  23. Da li je narod svestan, da siromašna Srbija kupuje avione par milijardi evra. Šačicu aviona, s kojima se ne bi ni jednoj većoj sili mogla usprotiviti, a narod koji jedva preživljava će da plaća godinama. Kolektivna ludnica!

  24. Ko zna sta je ovaj sve obecao Makronu pa satro ne moze da se kupi iz Rusije i Kine

  25. Do 2028 neće biti Rusija pod sankcijama
    Što se tiče gasa dali će biti ista Cena sumljam da će nam Rusi dati po istoj ceni videćemo

  26. To je samo izgovor da nemogu doći iz rusije .Srpski narod se razočarao u zapad srcu je bliža rusija

  27. Lako je kupovati tuđim parama dok ih dobijemo ima da zastare i to miraz2000 f4 ima sad i f8. Grocka Egipat Indija ih radhoduju i kupuju nove ili ruske ili Amerike opet pucanj u prazno za nas stare krntije.

  28. ..ipak ostaviti dve tri eskradrile u rezervi za bratski narod Srbije..Francuzi dokazani nepouzdani narod jos od prvog svetskog rata sa municijom

  29. Ви из Данаса треба плаву боју да промените у црну. Јер, забога, обавештавате о домаћим догађајима. По мени, ово је рационална одлука. И да се купе руски авиони, који су сигурно јефтинији, како да се допреме? Већ нам тамо стоје неке ствари ма чекању.

  30. Poštovani,
    Ovaj podatak o avionima zapadne proizvodnje je netačan.
    Avioni francuske proizvodnje su bili u naoružanju još tokom I svetskog rata.
    U aprilskom ratu 1941. naši avioni, koji su branili naše nebo i čak bombardovali neprijatelja, bili su jugoslovenske (srpski IK-3), engleske (bristol), italijanske i nemačke (meseršmit 109 stariji modeli i dornije) proizvodnje. U ratu smo dobili engleske spitfajere.
    Posle II svetskog rata, po sukobu sa Informbiroom, naše vazduhoplovstvo je bilo naoružano avionima američke i britanske proizvodnje.
    To bi svakako trebalo ispraviti

  31. pita mali Perica -kak ćemo mi imati Golf 8 ? Sine, kada izađe Golf 16.!!!! Tako ćemo i mi imati Rafal – dobićemo ovaj sadašnji, kada budu pravili neki iz buduće ili 2.-ge buduće generacije. A kupovina je malkice „pogurana“ sa onim Skaj aplikacijama -šifra Oskar!!! Uz još „sitnu“ proviziju – a kolika je bila-pitam za tetku??!!!

  32. Krajnje je vreme bilo da i mi kupimo neke normalne avione a ne polovno staro gvožđe iz rusije koje mora vozom da dođe umesto da leti pa onda platimo stotine miliona € remont starih kanti starim delovima a Rusi trljaju ruke i bogate se na nas račun, isto kao i sa tenkovima i ostalim…a kad nam je trebalo pomoći oprenuli su i glavu i leđa i klimnuli glavom NATO-u da slobodno bombarduje, S300 su odbili da nam daju dok su Hrvatima 1995g dali za Oluju…valda će i srpski narod malo progledati makar na jedno oko i videti ko su i kak insu rusi i kao država i kao narod !!!

  33. Dati blizu tri milijarde evra za borbene avione … sa kim to Vučko misli da ratuje?

  34. @Anonimni
    Pa Rusi su oduvek vise bili naklonjeni Hrvatima.
    Mislim da je to zbog mora.
    Za Ruse dovoljan razlog.

  35. Da, kad nismo imali ništa, dobri su bili Ruski avioni na poklon a kad treba da se plati onda su bolji zapadni? Dajre im priliku opet da nas prevare kad bude trebalo kao što su u prvom svetskom ratu poslali škart granate za topove. Tako će nam opet uvaliti klip u točkove ako se ukaže prilika pa ćemo moći samo da se slikamo sa avionima! Uzeće pare a posle gledajte šta će biti. Verujete njima a svi oni u istu frulu duvaju sa Nemcima, Englezima i Amerikom na čelu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.