Oglasio se Milenko Jovanov (SNS) povodom toga što je poslanik pisao grafite ispred Skupštine 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, oglasio se pisanom izjavom povodom toga što je Aleksandar Jovanović, poslanik Ekološkog ustanka ispisivao grafite na pločniku isred Doma Narodne skupštine.

Jovanov je ocenio da je ovaj opozicioni poslanik došao do kraja u poduhvatu „pravljenja budale od sebe“.

„Ovo je verovatno vrhunac njegove inventivnosti, rezultat njegovih fascinantnih organizacionih sposobnosti i briljantne političke misli, ali je u nečemu drugom problem.

Nije fer što niko od ovih koji su stajali oko njega nije hteo da mu kaže da je poslanik, pa da, samim tim, to što je nažvrljao može da kaže, kao što i kaže, u skupštinskoj sali, da ima uvek uključene mikrofone za obraćanje medijima u holu NSRS, da, najzad, danima kampuje po emisijama u Šolakovim medijima, pa i tamo može da kaže svoju genijalnu misao. Rečju, da je deo političkog sistema i da može da koristi institucionalne mehanizme za obraćanje javnosti.

Umesto toga, dopustili mu da od sebe pravi budalu i pokaže da je u tom poduhvatu dogurao do kraja procesa. Jadan“, navodi Milenko Jovanov u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari