Oglasio se premijer Severne Makedonije o bekstvu bivšeg OVK borca: Kako će to uticati na odnose sa Srbijom? 1Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski je, na pitanje kako će bekstvo Bljerima Ramadanija uticati na odnose te zemlje sa Srbijom, rekao da kao država i vlada žele da grade dobrosusedske odnose sa svim svojim susedima.

„Ono što se dešava u našem pravosudnom sistemu je još jedan korak koji treba učiniti, na koji ja stalno apelujem i govorim. Ovo je još jedan razlog da se više bavimo pravosudnim i tužilačkim sistemom u zemlji“, odgovorio je Mickoski.

Na pitanje kako tumači reakcije ministra zdravlja Arbena Taravarija, koji na Fejsbuku od 2. avgusta piše da je Ramadani oslobođen, Mickoski je rekao da to nije pročitao.

„Nisam čuo da su se hvalili da su ga oslobodili. Ali, recimo, imamo osobu koja je osuđena u slučaju “Monstrum” i nalazi se u zatvoru na Kosovu gde služi kaznu od 24 godine. Kada pitamo naše komšije, kažu da ne mogu da ga izruče, jer je na izdržavanju kazne jer je tamo izvršio krivično delo, ubio čoveka i tamo je osuđen. Ne bih komentarisao sudske odluke, sačekajmo da se izjasne tužilaštvo i sudovi, pa tek onda da komentarišemo“, rekao je Mickoski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari