Oglasio se Radomir Lazović o smeni Braunovića 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Smena finkcionera Socijalističke partije Srbije Igora Braunovića sa mesta v.d. direktora Srbijašuma zbog protivljenja iskopavanju litijuma je potvrda da se veliki broj članova i pristalica i SNS-a i SPS-a protivi projektima Rio Tinta, izjavio je za agenciju Beta narodni poslanik zeleno levog fronta Radomir Lazović.

„Igor Braunović nije izolovan slučaj, reč je o velikom broju ljudi, i funkcionera i glasača SPS-a i SNS-a, što je potvrdilo i nedavno objavljeno istraživanje javnog mnjenja po kojem čak 55 odsto građana smatra da ne treba sprovoditi projekte Rio Tinta. Vučić zna da i njegovi glasači nisu za Rio Tinto. Mi danas u Srbiji imamo jednu skoro jedinstvenu situaciju, da imamo skoro konsenzus, ogromno slaganje i jedinstvo građana da ne treba sprovoditi ove visokorizične projekte“, naveo je Lazović.

On smatra da je jedinstvo građana najveći strah predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da on sada pokušava nekako da posvađa ljude i okrene jedne protiv drugih, dok se sa druge strane obračunava sa onima iz svojih redova, kao što je Braunović, kako i ostali ne bi javno iskazali protivljenje Rio Tintu.

Kadar Socijalističke partije Srbije Igor Braunović smenjen je na današnjoj sednici vlade, samo nekoliko dana nakon što se u javnosti pojavio snimak na kojem on govori protiv iskopavanja litijuma u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari