ALEKSANDAR BOCAN HARČENKOfoto BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko odbacio je danas, kao neosnovane, navode iznete u tekstu lista Nova koji se tiču agende radne posete Srbiji zamenika ministra inostranih poslova Rusije Aleksandra Gruška Beogradu.

Bocan – Harčenko reagovao je na pisanje da je Gruško napustio Srbiju ubrzo posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je održan u utorak, nazadovoljan epilogom sastanka na Andrićevom vencu i odgovora na pitanje kako oružje završava na ukrajinskom ratištu.

„Visoko cenimo topli prijem koji je ukazan ruskoj delegaciji, a u skladu sa prijateljskom prirodom naših bilateralnih odnosa“, napisao je ambasador na Instagramu.

„Potenciramo otvorenost i sveukupnost pregovora održanih sa srpskim rukovodstvom – predsednikom A. Vučićem, predsednikom Vlade M. Vučevićem, potpredsednicima Vlade I. Dačićem i A. Vulinom, ministrom spoljnih poslova M. Đurićem i ministrom u Vladi, kopredsedavajućim rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju N. Popovićem“, naveo je ruski ambasador.

„Moramo sa žaljenjem da konstatujemo da partnerski pristup razvoju saradnje između Moskve i Beograda jako iritira određene medije koji su bukvalno programirani da neosnovano kritikuju spoljnu politiku Rusije i Srbije“, zaključio je Bocan-Harčenko.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Амбасада Русије у Србији (@ambasadarusije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari