Oglasio se Vulin iz Vladivostoka i žestoko reagovao na stavove nekih ruskih političara 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Laž da Srbija ustupa Francuskoj svoje migove je i podla, glupa i puštena je da bi pokvarila sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagujući na laži pojedinih ruskih političara da će Srbija ustupiti svoje migove Francuskoj odakle će završiti u Ukrajini, prenosi RT Balkan.

„Neprijatelji bratstva Rusije i Srbije ne postoje samo na Zapadu, ima ih čak i u Rusiji. Na laži koje treba da nas posvađaju s Rusijom, a dolaze iz Evropske unije i NATO smo navikli, ali kada dođu iz Rusije iznenadimo se njihovom podlošću i glupošću. Laž da Srbija ustupa Francuskoj svoje migove je i podla, glupa i puštena je da bi pokvarila sastanak s predsednikom Putinom“, istakao je Vulin koji prisustvuje ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Istakao je da Srbija dve godine odbija da uvede sankcije Rusiji i odbija da Ukrajini prodaje oružje, te da će tako i ostati.

„Da je predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić hteo da izda vekovno bratstvo, bilo bi dovoljno da uradi bilo šta od ovoga i bio bi miljenik Zapada, a nije. Ostali smo čvrsti i dosledni prijatelj i saveznik Rusije“, rekao je potpredsednik Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija ima najveću flotu tenkova sovjetskog porekla ili tehnologije u Evropi i nijedan nije završio u Ukrajini.

„Srbi ne izdaju i vodi ih poslednji slobodni vođa u Evropi Aleksandar Vučić. Kada sledeći put budete lagali o nama, setite se toga“, poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

Inače, glasine su potekle od bivše zamenice predsednika ruske Dume Elene Vladimirovne Panine koja je na Telegramu napisala da sporazum Francuske i Srbije o nabavci 12 novih višenamenskih borbenih aviona „rafala“ sadrži klauzulu o transferu srpskih lovaca MiG-29 Francuskoj, nakon čega će oni biti poslati u Ukrajinu.

„Lovci će biti predani Francuzima u decembru. Očigledno je da će ti avioni potom ići u Ukrajinu. Navodno je Moskva već obaveštena o ovoj tački dogovora“, napisala je Elena Vladimirovna Panina.

Podsetimo, Vulin je u Vladivostuku na Istočnom ekonomskom forumu. Prema najavama, Vučić će se na marginama ovog skupa sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari