INTERVJU Ognjen Radonjić: Izbori su gotovi, ukoliko Zapad ne odluči drugačije

Ostavite komentar


  1. SNS ima armiju plaćenih članova, komesarsku vertikalnu strukturu, institucije, budžet, službe bezbednosti… Opozicione stranke imaju šaku članova i građanskih aktivista. To je u startu borba Davida i Golijata!

  2. Tačno tako,ako zapad odluči,to govorim godinama,prijatelji me gledaju belo..Tako se odlučuju svi izbori i mnogo sam
    pametan što ne učestvujem u tim
    zadrugama.

  3. I nepostenje je ovde institucionalizovano. Srbija je sad zemlja nepostenja, korupcije, bezakonja, selektivne primene prava i kriminala. Uz zagadjene reke i prljav vazduh kompletirali smo se sa odgovarajucim novoizabranim predstavnicima koji ce biti vlast narednih godina.

  4. Reči Profesora Radonjića valja pretočiti u akcioni plan za izbore u Nišu, Čačku, Novom Sadu i ostatku Vojvodine.

  5. jedan od najboljih intervjua koji sam pročitala. mišljenju i stavovima prof. Radonjića ne nalazim mane.

  6. Nije tacno da opozicija nije radila na terenu. Presli su Srbiju uzduz i popreko. Druga je stvar sto su mediji, pritom mislim samo na nezavisne, pratili 90% vise akcije Proglasa nego akcije opozicije za koje ste mogli da saznate najvecim delom samo preko drustvenih mreza. A gde je za to vreme bio uvazeni profesor?

  7. Profesor je u pravu sapmo je zaboravio da spomene da nas je ta ista Evropa naterala na ovako namestene i pokradene izbore,zato snosi ogromnu odgovornost.
    Ako ne budu trazili ponistavanje ove izborne kradje obznanice ne samo nama vec citavom svetu da je vucic njihova opcija za oduzimanje KiM i potpuno porobljavanje nase Srbije.

  8. Profesore, sve što ste nabrojali da treba da se uradi u ovom društvu je tačno. Da li je moguce da su obični birači svesni da iz opozicije nema ko to da izvede. Vi mislite da bi većom bukom pridobili ljude. U narodu ima raznih ali u proseku narod nije za potcenjivanje.

  9. „Izbori su gotovi ukoliko Zapad ne odluči drugačije.“

    Profesore, možda niste ni svesni šta ste izjavili ali iz navedenog proizilazi da se Zapad svakako pita „i za OVE i za ONE druge“. Pa ako je tako, a ja odavno mislim da jeste, šta će to dobro doneti Srbiji?! Zapad postavlja „i OVE i ONE druge!“ U čemu je onda razlika?! Zapad svakako ostvaruje svoje ciljeve i ineterese! To, naravno, ne znači da OVI treba da ostanu ali šta dobijamo sa ONIMA?!

    Ima li u Srbiji nekih trećih, recimo NAŠIH?

  10. Vučića je zapad doveo na vlast, održava ga na vlasti i verovatno će ga skinuti sa vlasti, prema tome iz tog razloga ne glasam za prozapadno opoziciju jer je to oksimoron.

  11. Nije se postigla mobilizacija građana, kaze profesor i u pravu je sto se toga tice. Nasa opozicija kao da stalno ocekuje da se odnekud pojavi „neocekivana sila koja ce da resi stvari“ u njihovu (i nasu) korist. Ali od tog nema nista, mora da se zasucu rukavi da se OZBILJNO RADI da se bi se ovaj rezim promenio. Ne mogu da verujem koliko opozicija lose procenjuje politicku realnost u zemlji.

  12. Nema tu profesore nikakvog namernog tajminga za izbore,ono cekali da se umore posle protesta pa organizovali izbore,ne.Jednostavno vlast je dobila izbire,narod je izasao i glasao za njih,razlika izmedju vlasti sadasnje i prosle je uocljiva,i u kirist je sadasnje vlasti,da ne sirim A opozicija je uvek u strajkovima,ne rade nista,nemaju plan i program za Srbiju,samo je mrznja prisutna prema jednom coveku.To narod ne tolerise,jer je taj covek uradio za Srbiju,sto se nije sto godina uradilo Opozicija je kaznjena,ima i za Rep.Srpsku,Kosovo,sankcije Rusiji,i mnogo nekih stvari sto iritira narod.Morate se iz temelja menjati,da Srbija to oseti.

  13. Kako god, Opozicija kojom upravlja Djilas nece dobiti izbore dok je sveta i veka.Razlog , ponizavanje srpskog naroda.

  14. Profesor je rekao tačno kako jeste. Botovi samo čekaju objavu nekog univerzitetskog profesora za koga znaju da je kritički nastrojen prema vlasti pa da nagrnu. DANAS im to obezbeđuje ne cenzuriše ih. Tačno je da je SPN napravila grešku što nije pozvala ljude da se dođe na sajam, što se nisu odmah izjasnili da je u pitanju izborna krađa i da neće priznati rezultate izbora.
    @Srbin – svaki Srbin pa i Vi bi trebalo da isključi televizor i uključi mozak.

  15. Gospodine Radonjiću, uvažavam vaše titule, ali ne znate vi šta je Srbija. Vaše kritike opoziciji su teoretske i bespredmetne. Svi vi tzv analitičari služite samo režimu. Ne biste vi sačuvali nekoliko ovaca, a Vaša teoretska naklapanja su na nivou čobana. Ništa vi ne znate, i bolje da se ne brukate svojim javnim gluporijama.

  16. Ma svaka čast na analizi,još ako bi mogli ovakve ljude da imamo u vođenju novih političkih partija i države!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.