Delegacija Demokratske stranke, s predsednikom Draganom Đilasom na čelu, prethodna dva dana je u Briselu razgovarala s predstavnicima Evropskog parlamenta, Evropske komisije, Saveta ministara, kao i najuticajnijih država članica EU.


„Na svim sastancima smo naglašavali značaj početka pregovora Srbije i EU i značaj činjenice da, posle 23 godine evropske politike DS i 13 godina posle demokratskih promena u Srbiji, zaista dolazimo na korak do EU i počinjemo proces koji niko ne može da zaustavi. Za nas je bilo ohrabrujuće da smo od sagovornika u Briselu dobili jasnu podršku tom stavu“, rekao je Đilas.

Kako je istakao, za DS nije najvažniji formalni datum ulaska u EU, već da što više evropskih pravila i standarda počne da napokon funkcioniše u Srbiji. „Važno je i da smo u Srbiji dostigli visok stepen političkog i društvenog konsenzusa o potrebi ulaska u EU, kao i da za tim postoji jasna volja građana, koji treba da budu nagrađeni za sve što su proživeli prethodnih dvadeset i više godina, a onda da krenemo u težak posao evropeizacije našeg društva i države“, izjavio je Đilas.

U delegaciji DS bili su i Bojan Pajtić, Nataša Vučković, Dušan Spasojević i Vladimir Todorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari