Okupljanje – siguran recept protiv diktatora

Sagovornici Danasa o novom parlamentu i širenju opozicionih snaga

Ostavite komentar


  1. Teško je ne upitati se da li vi svi skupa ne vidite zaista, ili šta je već u pitanju. Planovi o osnivanju tzv. SSS su kao iz neke lagane komedije, da ne kažem vodvilja, gde besposličari sanjaju na javi. Ili je bolje da kažem da je to kao u „Na dnu“ Maksima Gorkog. Vi uopšte ne želite da menjate taj sistem, tu spregu koju stalno pominjete, i koja zaista postoji, sasvim je jasno. Vi samo tražite svoje mesto u celoj toj predstavi.

  2. Sava je mlad obrazovan ne kompromitiran poželjno bih bilo da takav čovek pokrene narod, ali nekima će biti plaćenik,nekima neće valjati nije desničar nekima ne valja zbog sujete itd onda ostavljamo ove e moj narode

  3. Ovi su stvarno jadni i zreli za „Lazu“. Veću bi imali podršku da ih vodi mama Tanja Fajon.

  4. Vi i vase novine se ponasate kao kad neko prdne u otmenom drustvu, pa se svi prave kako nisu culi.

  5. Vama nije bitno da se opozicija ujedini, vec da postigne saglasnost da se ova vlast srusi na ulici. Kasnije, opet svako za sebe, pa koja stranka je najveca, ta grabi najvecu vlast. Znaci, sve isto. Sjasi Kurta da uzjase Murta. Puna su vam usta sta treba uraditi u zemlji, kako treba ziveti, a kako to postici, o tome ne pricate. Ujedinjenje svih partija opozicije smo vec imali. Bio je to DOS. I? Sta smo, na kraju, dobili? Pardon, dobili su Dosovci poput Dinkica i ostale druzine. Narod? Nista! Znaci, taj scenario smo vec videli. Vi, sadasnja opozicija ste, u najvecem delu bivsi DOS-ovci koji nisu uspeli da uzmu svoj deo kolaca, ili oni koji su ostali bez slasti vlasti, pa bi sada da tu slast ponovo osete. Sve u svemu, nista nam ne nudite osim ponovnog okupljanja i zarazavanja virusom.

    1. Donekle ste u pravu ali za vreme bivšeg DOS_a počele su se stvarati institucije i koliko toliko radile. Danas zovem zaštitnika građana da ga pitam gde da se leče hronični bolesnici koji moraju jedanput mesečno da obavljaju kontrolu, on kao da je pao sa Marsa upućuje mene da se raspitujem po raznim ministarstvima. U ovoj državi sve je ikebana samo jedan čovek sprovodi svoju volju.

  6. Okupljanja, zbijanja,peticije, konvencije, sve sto vodi u kvantitet nema kvalitet..kvalitet nikad nije stanovao u grupi nego u pojedincu..zbijanjem u bilo kakvu grupu dokazujemo da smo nesolidni..evo npr. SNS je solidan, grupisani su ali sto mislimo o njima..a druga strana zelinto isto..glupost..

  7. Sve u redu, samo ne kazete ko je za to kriv. Vi svi skupa jer se javljate tek sada kada je sve proslo. Sad ste vi najpametniji. Pa izbacite vaseg vodju da vam sve to izvede. Ne vi sedite u miru i izmisljate. Najlakse je kritikovati jer to nista ne kosta.

  8. Svaka cast za list Danas zato sto objavljuje misljenje citalaca cak i kad to nekima ne odgovara. Zato pormene i moramo traziti na ulici posto ne znamo kako i kome da kazemo sta nas muci. Juce ceo dan pokusavam da ostavim komentar da je Brnabicka lose obavljala svoj posao. Izmedju ostalog izdvojila je milione evra za besmislenu fabriku za genijalce, dok za prozivodnju i zdravstvo nije izdvojila ni dinara.

    1. A zašto svi zaboravljate da je Brnabića potekla u takozvanom „civilnom sektoru“.. Tamo je naučila kako se to radi. Novac mladima, za šta? Ni za šta. Takav novac je kao opijat. Učinićeš sve da ga ne izgubiš. O tome se radi. Ali, slažem se, ona ni to nije umela da ostvari.

      1. Tako je. Davala je novac ni za sta. Od pompezno najavljivanog Verokia ni kamen nije postavljen, a trebalo je davno da se zavrsi. Gde su te pare? Ako Brnabicka opet bude premijerka nikad to nece biti ni istrazeno. To mi smeta, sto se silne pare dele olako i ne proverava se sta je bilo sa njima.

        1. Određeni procenat gazdi na skriveni račun jer ih sve pokriva, ostalo njima u džepove jer su pristali da budu njegove bogate msrionete.

          1. Zato resetaju razne medije da slucajno ne bi izvestavali o tome. Rerki su oni koji kao Danas imaju hrabrosti da objave iskrena misljenja citalaca

  9. Treba sprovesti Gandijevu strategiju mirnog i dugotafnog otpora! Obustaviti rad, sabotirati, bombardovati im veb sajtove, organizovati što masovnije mirne proteste i sl. ALI CELA OPOZICIJA MORA DA SE UJEDINI!

    1. U ime čega? Zapadnih vrednosti? Malo teže… Problem je što ta vaša opozicija neće da se jasno razgraniči od mafije. Neće da postavi prave socijalne zahteve. Šta koga briga za slobodu govora u situaciji kada se obrazovni sistem (o kome opozicija uopšte ne govori zato što nije propagandno isplativo) raspada a uskoro će jedine srednje škole koje kako-tako funkcionišu biti privatne. Itd, jasno je. Vas je i dalje lako navući najpraznijom mogućom pričom. Ili možda i nije? Kao što je u Srbiji sve dvostuko – lažni i manje lažno, tako je i zvanični tzv. BDP u Srbiji lažan. Realan je mnogo veći, ali razlika potiče iz sive ekonomije u koju je, to svi znate, uključeno najmanje dve trećine tzv. radno aktivnog stanovništva. Niko od vas neće to da promeni. Zato možete da pričate bezazlene i besmislene priče o medijima.

  10. Okupljanje – recept za dobijanje korone.. jedino to.. sve ostalo prazna priča.. i stvarno i metaforično.

  11. Lepo je sve to.
    Kako animirati ostale profesore, naučne radnike…, a kako „obične“ građane koji su u strahu i ako su robovi u ovom društvu već duži niz godina?
    Sve najbolje u daljem radu.

  12. Ovo je izvanredna inicijativa casnih ljudi koji ne zele tolerisati cinjenicu da je Srbija jednopartijska drzava na celu sa Vucicem koji se upleo u trice i kucine.
    Prevario je sve: gradjane, mangupe koji su radili sa oruzjem, narkoticima, prali pare preko svojih preduzeca po njegovim instrukcijama a sada su na medjunarodnim poternicama. Restart je neophodan a za to je najvaznija jaka energija koja ujedinjuje sve one koji ce izvesti veliki broj gradjana na ulice i zaustaviti manipulaciju drzavom i njenim gradjanima. Vucicu je neophodna pomoc strucnjaka i mir da bi mogao jednog dana objasniti svoje poteze koji su Srbiju svrstali na listu zemalja u kojoj se peru prljave pare.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.