"Nećemo da se ganjamo sa policijom po Beogradu": Ekološki aktivisti "Ne damo Jadar" neće protestovati kada bude došao Olaf Šolc 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/Nikola Todorović)

Zlatko Kokanović, ekološki aktivista Udruženja „Ne damo Jadar“ objavio je na društvenoj mreži Fejsbuk da se meštani Gornjih Nedeljica I ekološki aktivisti neće ganjati sa policijom po Beogradu kada bude došao Olaf Šolc, nemački kancelar da sa Aleksandrom Vučićem potpiše memorandame koji imaju veze sa iskopavanjem litijuma u Srbiji.

Kako je rekao, “nemamo nameru trošiti snagu i energiju jer je to očigledno plan i cilj ove vlasti da nas pohapsi i da nas stave iza rešetaka. Ali, nećemo im to dozvoliti – rekao je Kokanović.

Nama je prevashodno bitno ovde dešavanje na terenu, dodao je.

Kako su najavili pojedini mediji, nemački kancelar Olaf Šolc bi trebalo, u pratnji potpredsednika Evropske komisije za energetiku, Maroša Šefčoviča, da uskoro dođe u Srbiju kod predsednika Aleksandra Vučića da potpišu Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Preciznije, tema bi trebalo da bude iskopavanje litijuma u Srbiji.

Državni zvaničnici nisu potvrdili ali ni demantovali ove najave, ističući pozitivine strane takvog mogućeg budućeg događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari