Olenik: Kosovo nije religijsko, već državno pitanje

Ostavite komentar


  1. Irinej se drži Ustava Srbije.
    Kako si samo dobio diplomu da radiš u našoj napaćenoj Srbiji.Zato su nam advokati vrh.,sudstvo,izvršitelji.Na Košare da osetite šta je država Srbija.

    1. Niti sam državljanin Srbije, nisam ni strani NVO plaćenik, jednostavno mi para uši kad čujem ortodoksnu glupost od nekoga, ko je nažalost predsednik.

  2. A ko je ovaj? Neko je glasao za njega te je relevantan? Bolje bi bilo da se ispita mesanje pojedinih interesnih grupa koji preko NVO-a koje finansiraju u Srbiji namecu svoje interese.

  3. I religijsko i drzavno. I nije Kosovo nego Kosovo i Metohija. Srecan Vidovdan.

  4. I državno i političko i ekonomsko i versko pitanje a na kraju i moralno.

  5. I kako to VI Kikindjanin Aleksandar Olenik mozete kao Srbin ovako da odgovarate svom Patrijarhu. Vernik sigurno niste. A niste ni vaspitani (ili odgojeni ako vam vise odgovara) u duhu pravoslavlja. A da VI ste u GRADJANSKOM DEMOKRATSKOM FORUMU koji mi je poznat izmedju ostalog tome sto je Filip David nagrdio velikog prijatelja Srbije i velikog pisca Petera Handkea..

    1. @Svemir

      Olenik je drzavljanin Srbije a po nacionalnosti je Ukrajinac. Verovatno i neke Srbe koji zive u Ukrajni ne tangira to sto je Rusija anketirala Krim ili sto drzi pod kontrolom delove Ukrajine ali makar ne agituju za Ruse po ukrajinskim novinama ili ne idu na rusku televiziju da pljuckaju po Ukrajini kao sto je to Olenik na milogorskoj rezimskoj televiziji radio sa Srbijom ili kao sto podrzava albanizaciju Kosova.

  6. A jel moze GRADJANIN da bude i vernik ? Ili se to ne sme ? Verovatno pogresno razmisljam jer me nije skolovao neki stranac, na primer Soros i nisam isao na skupove skolovanih, na primer na Palicko jezero.

  7. IZ LOJE RUPE SU TEBE IZVUKLI NESRECNICE JEDAN? DA LI MIRNO SPAVAS IZRODE SRPSTVA? DNO DNA SI.

  8. Jeste Gospodine, „Sila otima zemlje i gradove, ali ono što se njome otme jednog dana se može i povratiti.“ Kosovo je silom oduzeto, a sada je povraceno onima koji tu zive. Kome cete vi Gospodine sluziti tamo, Albancima, Muslimanima, Katolicima…, jer Srba/Pravoslavaca tamo nema.

    1. @Mark K. Shkreli

      Samo, da ne kazemo kakvi „ljudi“ se hvale time sto su etnicki ocistili Kosovo od Srba, ali dobro, znamo sa kim se ima posla. Kosovo nije „vraceno“ i „oslobodjeno“ nego okupirano i oteto od strane onih koji su na Kosovo dosli sa Turcima, bili fasisticki i nacisticki saveznici i postali vecina zlocinima i etnickim ciscenjem, muljanjima i potplacivanjem. Ako si ukrao auto i sedis u njemu, to ipak nije tvoje vlasnistvo i to je jos uvek ukradeni auto koji pripada drugom.

      1. U redu, da vidimo kako je KLosovo etnicki cisceno. Prvo dosli Srbi sa Karpata, pa Car Dushan, Carigradski Bizant, Turci Osmanlije, pa Srbi, naravno uz pomoc Rusije. Srbi su otjerali preko milion Albanaca sa Kosova u Tursku, a Slobodan je slijedio Cubrilovicevu toriju o ciscenju Kosova i protjerao oko milion u Makedoniju, Albaniju i Cnu Goru. U ovom slucaju NATO je intervenisao i vratio sve u svoje kuce. Preporucujem Patriarku da skine samo dva sloja boje sa tavana Visokih Decana pa ce vidjeti ciji se simboli kriju tu.

        1. @Mark K. Shkreli

          Istorijha se uci iz knjiga koje pisu relevantni istoricari a ne iz velkoalbanskog mitomanskog „Treceg oka“ jer onda ispadnu ovakvi kao ti. Inace, fascinira ta albanska potreba da uvelicavate brojeve, o cemu se radi? Kakvih milion Albanaca je proterano u Tursku? Zasto bi Patrijarh skidao ta dva sloja? Skinite vi Albanci pa da vidimo te vase „dokaze“? Samo, tih „dokaza“ nema, postoji isprazna veLJikoaLJbanska mitomanija i samozavaravanje.

        2. @Mark K. Shkreli

          Davno bi vi Albanci skinuli ta dva sloja i dokazali vase tvrdnje da je to zaista tako. Ali samo vi lazite sebe, izmisljajte, ako vam je tako lakse. Znate vi jako dobro kako ste se docepali Kosova i tu vam nece pomoci nikakve fantasicne bajke, konstrukcije i teorije zavere. Nego, zasto je Ahtisari, deo Klinton drustvanceta koji je dobio zadatak da napravi osnove za albansku „drzavu kosova“ i kome je u interesu da se Kosovo u potpunosti Albanizuje, zasto je cak i on u tom svom „resenju“ pisao o srpskim crkvama i manastirima koje treba staviti pod zastitu a ne o albanskim? Zar Ahtisari nije mogao da skine ta dva sloja i da vidi „dokaz“? Bilo bi krajnje vreme da vise izadjete iz te faze u kojoj ste i u kojoj su Srbi ili Hrvati bili pre nekoliko decenija. Zbog vas samih bi bilo bolje.

  9. Da pitamo popa.ako je kosovo srpsko neotudzivo.onda pope shta vas veze sa dardabijom.zashto stvarate neshto vashe koj nikada nije bilo vashe u dardaniju.
    Shta vi pope imate sa bizantinskim crkvama.gde ste vi bili do 1913.shto niste rekli bugarima da je kosovo vashe.zashto pope vasha takozvana. patrijarhana postoji od 1920.i za kraj.zashto sebe zovete pravoslavni ako i sami znate da ste ortodoksi..i shta bi sa albancima ortodoksima dardanije.da nisi njih silom asimilirao.jer dokaze postoje

    1. @AlbaKos

      Jos uvek pokusavas sa tim aljbanskim mitoman bajkama o Albancima „potomcima“ Dardana? Kapiras da samo zasmejavas ljude? Uglavnom, knjige u u ruke i nauci nesto, mozes poceti od Dardana, ko su bili, kako i kada su romanizovani, posle mozes o srpskim crkvama i manastirima, kada su igbileeni, ko je plati izgradnju, cije zaduzbine su bile, ko se nalazi na freskama itd. Da se ne blamiras vise. Cak ni vasi sponzori, Amerikanci i Nemci koji su vam i omogucili da se docepate Kosova, ne negiraju srpski identitet manastira i crkava na Kosovu. Nije te sramota?

    2. Kosovo je deo srpskog nasleđa ,naravno da je bilo i drugih naroda.Treba da se pročita sta je o „dardabiji “ pisao Johannes Georg Hahn da bi te razumeli.Kosovo je deo države Srbije a kako će dva naroda živeti to više neće odlučivati Tito.

      1. @Srbo***Neće odlučivati ni Sveprisutni,Sveznajući av,Brnabić,Dačić,Đurić,Stefanović,Šešelj…Kosovo je deo Srbije a tamo ne vrši zakonodavnu,sudsku i izvršnu vlast?! Isto tako je i Galapagos deo Srbije!

        1. @Lobotomija on serbisch maniera!

          Ocigledno da su na tebi izvrsili lobotomiju i ostavili ti samo toliko funkcionalnog mozga da kao papagaj ponavljas tih par fraza o Kosovu, izvrsnoj vlasti… Ovde, na N1… Jedno je komentarisanje ali ovo tvoje je vec teska patologija.

        2. @Lobotomija on serbisch maniera!

          Jos manje ces ti odlucivati o Kosovu.

        3. @Lobotomija on serbisch maniera!

          Ne dosadi ti da godinama pises jedne te iste komentare? Probaj da nadjes neki zivot. Dobijas neke pare za ovo izigravanje veceg Albanca od Albanaca ili si bas toliko opterecen Srbima? Komedija.

    3. Izdajice na svakom “ cosku “ u svakoj deceniji ,veku ,kako u drzavi tako i u Crkvi doveli su do ovoga da Srbi gube teritorije ,vernike ,dobijaju samo neprijatelje .

  10. Šta si ti pope konkretno uradio za „oslobođenje“ Kosova ili tzv „rsk“? Kosovo je „oslobođeno“ od Turaka vojnim putem i njihovim proterivanjem,a čisto sumnjam da bi taj metod uspeo sa kosovskim Albancima!

    1. Na stranu kosovski Albanci, ali kada tu albansku paradrzavu na Kosovu brane ovakve „junacine“ kao ti, Srbi nemaju sanse. Od kada si se ti ukljucio u odbranu „republjik kosova“, Albancima NATO vise nije ni potreban, mogu slobodno da zatvore Bondstil.

  11. Po Ustavu, Kosovo je sastavni deo Srbije, Olenik u svojim nastupima gazi Ustav i podrzava odvajanje Kosova i pretvaranje dela Srbije u albansku drzavu. To moze?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.