Olenik: Sa Sergejem će ostati dva člana Predsedništva

Budući lider novog pokreta koji će biti osnovan krajem meseca govori za Danas

Ostavite komentar


  1. A ovaj se znaci bori za vrednosti gradjanske Srbije? Da li u vrednosti gradjanske Srbije spada da izadjes na izbore u svojoj stranci i onda kada izgubis na tim izborima, posteno, ti odes iz stranke i formiras novu stranku gde ces biti predsednik bez izbora i bez protivkandidata a onda jos i sa omalovazavanjem govoris o bivsoj stranki i njenom legitimno izabranom predsedniku uz vise nego bednu i jadnu opasku da ce uz Trifunovica ostati samo dva clana predsednistva. Bas je bezveze sto za izbor predsednika glasa clanstvo a ne samo predsednistvo a u ovom slucaju clanstvo nije prepoznalo njegovu lidersku i gradjansku velicinu i glasali su za njegovog protivkandidata. Po ovome kako se ovaj „borac za vrednosti gradjanske Srbije“ predstavio javnosti svojim postupcima i izrecenim u ovom intervjuu vise je nego jasno da su clanovi PSG-a bili apsolutno u pravu sto ga nisu izabrali za predsednika. PSG je mozda vise dobio sto su ga ovaj i likovi poput njega napustili nego izborom Trifunovica za predsednika.

  2. Gospodin advokat je pokazao svoj demokratski kapacitet tako sto je nakon poraza na izborima u okviru stranke napustio istu i sad želi da osnuje svoju. Niko normalan za ovo neće glasati.

  3. Ako gospodin Olenik ne bude izabran za predsednika ni u novom pokretu da li će nastaviti sa osnivanjem pokreta sve dok on ne postane predsednik, pa taj bi bio gori od AV sto puta.?Ko je bre taj sujetni nabeđeni političar?

  4. Evropske vrednosti? Da priznamo agenta cia-e u Venecueli koga je preko tvitera postavio Tramp? Ne znam kakva idejna resenja su moguca za kosovo, ali bitna mi je Sergejeva polazna tacka – Kosovo je oteto, nismo ga izgubili, kao da nam je slucajno iz dzepa ispalo.

  5. Ko je ovaj čovek uopšte? Koga on predstavlja anonimus koji se pojavio prekjuče, za koga 95% stanovništva ne zna ni da postoji.Sam PSG je Pre Sergeja bio marginalan politički, a kamoli neki novi pokret ovog apsolutno anonimnog čoveka, čiji niko glas nikad nije čuo…

  6. Sergej je potpisivanjem dokumenata Saveza koji je oko sebe okupio desničare i monarhiste napustio gradjanske vrednosti koje je u pokretu garantovao svojom sturčnošću i dugogodišnjim radom Saša Janković. Čuvati tih vrednosti nastavljaju rad po novim imenom, jer ne pristaju na politiku Saveza za Srbiju.

    Moja podrška. Srećan početak!

  7. Opet proradila sujeta.Ako je siguran u broj clanova predsednistva,dva ce ostati,sto ne sacekas i na skupstini lepo smenite izabranog predsednika.Ovako lakse a i sigurnije,formiram svoju organizaciju i dovedem ljude u zabludu i ponovo dokazem kako su srbi nejedinstveni cim im izmakne funkcija.
    Svi bi da rukovode i svi su najpametniji.Ubice nas sujeta!Plasim se da ce tako biti i ako stvarno odrze rec i bojkotuju izbore,sto je jedini nacin za neki boljitak.Mislim da sns podmece tezu kako svi iz odbora za izbore samo on nije.Nesto meri i procenjuje.Da nam saopsti sta je najbolje za nas,on to najbolje zna.NJima je samo da nemaju ciklus 4 godine,izborima na godinu dana prikrivaju nesposobnosti i afere.Namerno dovode narod u zabludu da postoji samo jedan kome treba verovati,da svi grese sem njega pa eto on „jadan~ mora da menja da nam bude bolje.To treba spreciti.A to EU jos uvek zdusno podrzava i odrzava ih na vlasti.Koliko ce nas ovo kostati videcemo,njih je briga.I oni se bore da nas pored domacih politicara uniste.

  8. Pao si na ispitu demokraticnosti. Ovo ne kazem kao neko ko podrzava Trifunovica, pa cak ni PSG nego kao spoljni posmatrac. Time sto ces praviti novi ‘pokret’ ti doprinosis unistavanju PSG kao ustanovljene politicke stranke. Po tome se ne razlikujes od svojih protivnik (vidi primer Nikolic, vidi primer Djilas, vidi primer Tadic vidi primer Jovanovic). Stranka se ne napusta kad se izbube stranacki izbori. Naprotiv, stvara se novo jezgro koje ce kontrolisati nove stranacke lidere i razvijati u pozadini alternativu sa kojom ce moci da se izadje ako se pokaze da je sadasnji model pogresan. Ovako, niti cete vi nesto uraditi, niti ce Trifunovicev model imati u stranci ko da kritikuje. Srpska posla. U pravu je Basara *krug 2.’ se ne razlikuje mnogo od ‘krezube Srbije’.

    1. Imam utisak da većina koja komentariše i nije pročitala tekst. Barem ne s (osnovnim) razumevanjem. Svi prozivaju zbog napuštanja stranke a niko ne proziva stranku što je napustila svoju politiku tj političku ideologiju.

  9. aha a ti koji si pukao na izborima pa sada rasturaš stranku i daješ gorivo diktatorovim medijima si pravi izbor ? Što se mene tiče ti si do kraja mog života diskvalifikovan za moj glas a zajedno sa tobom i ostali koji te podržavaju jer je jasno da niste zreli ni za obdanište a kamoli za politiku.

  10. Izgleda da je istina ono što govore ptičice na grani, Saša Janković je bio čovek službe (BIA), pošto je rasturio opoziciju posle predsedničkih izbora, malo zbrljavio, pa se povukao, pokušali da proguraju Olenika, pa kad nije uspelo ‘ajmo novi „pravi“ građanski pokret. Sergej Trifunović mi kao glumac nije bio nimalo simpatičan, ali ostalo njegovo delovanje, preko fondacije i sada oko politike mi se čini sasvim pošteno i časno, tako da do daljnjeg ima moju podršku. Čini mi se da AV pokušava na sve načine da „uguši“ bunt, ali da je ovo početak filma „GOTOV JE 2″…

  11. Postovani Olenik vas postupak je po meni nerazuman , vreme je da jedna stranka u srbiji napravi takvu stranku gde ce biti frakcije unutar stranke tako vam je u svim velikim zemljama amerika engleska nemacka. verovatno znate sta je frakcija u okviru sranke jer kod nas nijedna sranka nema to uvedeno sto znaci vi unutar stranke vodite voju ideju i vasi sledbenici koji smatraju da je dobra sledice vas tako i druga strana sada Sergej ima svoj program i ko ga prepozna u stranci taj ga podrzava iko izgubi na glasanju svog PROGRAMA on ne napusta sranku kao sto vi hocete nego otaje u stranci i radi da poboljsa svoj program za sledece izbore. pobednicki program unutar sranke tada svi podrzavaju jer je to program po kome ce stranka raditi do sledecih izbora .To treba da vam bude dalje delovanje jer stranka ima svoj STATUT u kojem ste i vi ucestvovali da ga napravite . DA li sada taj statut ne valja , da li cete vi mozda sada bolji napraviti sigurno necete bar ja mislim. Niste vi izgubili bez i jednog glasa nego sa koliko se secam 40 nesto posto. Ja sam ubeden da jr vecina sada glasala za SEGEJA zato sto on hteo u SZS za obaranje ovog rezima. posle toga verovatno da ce se vratiti glumi a stranku prepustiti drugim ljudima. ZATO gosp OLENIK izgubili ste bitku jednu a ne ceo RAT.Ostanite u stranci i uvedite frakcju u statut ako jos nije uvedena i nastavite dalje tamo gde sada hocete da stanete.OVO je nevezano ako bude izbora treba napraviti listu tj. STRANKU JEDAN OD PET MILIONA I NA NJIH STAVITI SVE LJUDE KOJI BI VODILI PARLAMENT U NAREDNOM PERIODU A DA OVI POTPISNICI IZ SZS DA BUDU NA SPISKU OD 250, 249 PA AKO PRODU BICE U BUDUCEM PARLAMENTU DA LI CE NA TO PRISTATI AKO SU UZ GRADANE TREBALO BI

  12. Ko izgubi na stranačkim izborima, ima prava da bude nezadovoljan, ima i prava da osnuje novu stranku, ali to već, nije u redu… Zašto ne učite na primeru DS…?

  13. Kao i svaki pravi srpski političar kada ne postane broj 1 pravi neku drugu stranku/pokret u kojoj će biti broj 1. Kada na izborima dobiju neki promil glasova krive sve druge sem sebe. Svi političari u srbiji bi da budu broj 1, ako se pređe cenzus dobro je a ako ne opet dobro bar je postao i ostao broj jedan u svojoj stranci

  14. … potpuno je u pravu … Treba jasno reći Da li si za Srbiju u Evropi ili si protiv Evrope jer je to danas ključna Dilema. Pa kome odgovara opcija Evropa neka im se pridruže..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.