Olgica Batić: Naprednjaci me nisu zvali 1

– Olgica Batić, predsednica Demohrišćanske stranke Srbije i ćerka osnivača DHSS Vladana Batića, nije na listi Srpske napredne stranke, iako je na proteklim izborimabila visoko kotirana. Batićeva kaže da DHSS neće biti deo nijedne izborne liste, kao i da će njena stranka nastaviti vanparlamentarni angažman.

„Iz Srpske napredne stranke nas nisu zvali da ponovo budemo deo njihove koalicije. Ne znam šta je razlog, nismo se raspitivali. Naravno, ni mi se nismo nikome nudili“, kaže Batićeva.

Na pitanje da li su možda razlog njena istupanja u parlamentu i kritike vlasti, ona kaže da ne zna da li je to razlog, ali da „ima običaj da govori ono što misli i u šta veruje“.

Batićeva, da podsetimo, nije štedela nikog iz vlasti, a kao poslanicaposebno je kritikovala potpredsednike SNS, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i ministra pravde Nikolu Selakovića.

Stefanovića je nedavno, povodom izveštaja EK, pitala da li zna da poligrafsko testiranje ne predstavlja dokaznu radnju u krivičnom zakonodavstvu i da njegovi rezultati ne predstavljaju dokaz u krivičnom postupku. Upitala ga je i „da li se pravna sigurnost obezbeđuje tako što se nekom tajkunu ukine pritvor, on zameni elektronskim nadzorom, a onda mu se daje medijski prostor“.

Muamer Zukorlić ponovo na izborima

Novi Pazar – Muftija sandžački Muamer Zukorlić biće nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) na predstojećim izborima. Informaciju je potvrdio muftija Zukorlić na jučerašnjoj konferenciji za štampu nakon vanredne sednice Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji. Muftija Zukorlić je rekao da je Mešihat IZ u Srbiji uvažio njegovu molbu „da u narednom periodu funkciju muftije stavi u mirovanje“, jer ga je BDZS zamolila da bude nosilac izborne liste, a „političke i verske dužnosti su nespojive“. Zukorlić je najavio da će uskoro predstaviti svoju političku platformu za predstojeće izbore. BDZS je politički stožer sistema koje predvodi Zukorlić, koji je 2012. kao kandidat te partije učestvovao na predsedničkim izborima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari